5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Rajčatový salát s burratou je lahodná a svěží variace klasického italského salátu Caprese. Tento salát kombinuje sladkost zralých cherry rajčat s krémovou texturou burraty a je doplněna červenou cibulí a voňavou bazalkou.

Tento salát je ideální jako lehký předkrm nebo letní oběd či večeře. Nebo salát můžete podávat jako příloha k masu pečenému či grilovanému masu. Sýr burrata je je italský sýr, který má výborný krémově jemný střed. Tento salát je nový rozměr klasického salátu Caprese. Milovníky sýrů a rajčat určitě tento recept nadchne.

Obrázek: cooky.cz, Recept na rajčatový salát s burratou, červenou cibulkou a bazalkou

Recept na Rajčatový salát s Burratou, červenou cibulkou a bazalkou.

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Celkový čas 15 minut
Porcí 2
Připravujeme si rajčatový salát s burratou. Uvedené množství je na 2 porce, délka přípravy 15 minut. Salát má skvělý říz, je s červenou cibulkou, bazalkou a dalšími čerstvými dobrotkami.

Potřebné vybavení

  • Misku
  • Nůž na krájení
  • Toastovač nebo troubu na opečení pečiva

Suroviny

  • 1 Burrata sýr
  • 250 g cherry rajčat (rozkrojené)
  • 2 lžíce extra virgin olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa (UME ocet, balzamiko, balzamiková redukce)
  • sůl, pepř (na dochucení)
  • 1/2 červená cibule (menší pokrájená najemno)
  • 1 hrst čerstvé bazalky (nakrájená najemno)
  • 1 hrst čerstvé petrželky (nakrájená najemno – volitelné)

K podávání:

  • bílé pečivo (bagetka, toastový chléb)
  • česnek (na potření pečiva)
  • olivový olej (na pokapání pečiva)

Postup 

  • Ve větší misce promícháme olej, ocet, bylinky, sůl a pepř.
  • Do misky přidáme nakrájená rajčata a promícháme, aby byla rajčata obalená marinádou.
  • Takto rajčata necháme marinovat, po dobu 30 minut. Když si připravíte den předem budou chutě více rozložené a vše ještě zajímavější.
  • Nakrájíme si pečivo a opečeme buď v troubě či v toastovači.
  • Opékáme, aby bylo pečivo křupavé.
  • Jdeme servírovat salát.
  • Do středu talíře umístíme burratu a okolo ní rozložíme marinované rajčata.
  • Nyní můžeme konzumovat, pečivo si potřeme česnekem a případně zakápneme olivovým olejem. Pomocí pečiva si bereme burratu s rajčaty.
  • Dobrou chuť.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 130 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Příloha, Salát
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: bazalka, burrata, červená cibule, cherry rajčátka


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest