5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Rumové řezy jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat kombinaci čokolády a rumu v jednoduchém a rychlém receptu. Jsou perfektní jako dezert na oslavy nebo při nedělním odpoledni. Díky své vláčnosti a sladké polevě si je zamilujete!

Rumové řezy z plechu představují ideální dezert pro milovníky rumového nádechu ve spojení se sladkou chutí dezertu

Příprava začíná smícháním hladké mouky, cukru, prášku do pečiva a kakaa, které tvoří základ těsta. Přidání rozpuštěného másla, vajec a rumu dodává směsi bohatost a vláčnost, zatímco mléko zajistí hladkou konzistenci těsta. Po upečení na plechu získáte hutný a aromatický korpus, který je perfektním základem pro sladkou cukrovou polevu. Ta se připravuje z moučkového cukru a rumu a po nanesení na vychladlý korpus dodá řezům lesklý povrch a výraznou chuťovou vrstvu. Konečná fáze chlazení v lednici je klíčová pro dokonalé ztuhnutí polevy, což usnadní krájení a servírování. Rumové řezy lze nakrájet na drobné kousky nebo kreativně vytvarovat pomocí vykrajovátek.

Dokonalé Rumové řezy s polevou na plech

Recept na rumové řezy na plechu s cukrovou polevou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 12 porcí
Tyto rumové řezy s jemnou cukrovou polevou jsou jednoduchým a chutným dezertem, ideálním nejen ke kávě, ale i pro návštěvu nebo na oslavy.

Potřebné vybavení

  • Šlehač
  • Plech

Suroviny

Na těsto:

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce rumu
  • 4 lžíce mléka

Na polevu:

  • 250 g moučkového cukru
  • 5 lžic rumu

Postup 

  • Do mísy přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva, krupicový cukr, rozpuštěné máslo, kakao, rum a vejce.
  • Všechny ingredience důkladně vyšlehejte do hladkého těsta.
    Směs na těsto, ze kterých jsou rumové řezy

    Základní směs na rumové řezy

  • Postupně přidejte mléko a promíchejte.
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete.
    Korpus na rumové řezy s polevou

    Základní těsto na rumové řezy

  • Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 15 minut.
  • Mezitím smíchejte moučkový cukr a rum. Vyšlehejte do hladké polevy.
  • Hotovou polevu nalijte na vychladlý korpus a důkladně ji rozetřete.
    Poleva na rumové řezy

    Poleva na rumové řezy

  • Nechte řezy zchladnout v lednici, dokud poleva neztuhne.
  • Rumové řezy podávejte nakrájené na menší kousky, nebo je vykrájejte pomocí vykrajovátek.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bílková poleva, cukr, cukrová poleva, dezert, Kakao, poleva, řezy na plech, rum, Rumové řezy
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest