Rumové řezy jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat kombinaci čokolády a rumu v jednoduchém a rychlém receptu. Jsou perfektní jako dezert na oslavy nebo při nedělním odpoledni. Díky své vláčnosti a sladké polevě si je zamilujete!
Rumové řezy z plechu představují ideální dezert pro milovníky rumového nádechu ve spojení se sladkou chutí dezertu
Příprava začíná smícháním hladké mouky, cukru, prášku do pečiva a kakaa, které tvoří základ těsta. Přidání rozpuštěného másla, vajec a rumu dodává směsi bohatost a vláčnost, zatímco mléko zajistí hladkou konzistenci těsta. Po upečení na plechu získáte hutný a aromatický korpus, který je perfektním základem pro sladkou cukrovou polevu. Ta se připravuje z moučkového cukru a rumu a po nanesení na vychladlý korpus dodá řezům lesklý povrch a výraznou chuťovou vrstvu. Konečná fáze chlazení v lednici je klíčová pro dokonalé ztuhnutí polevy, což usnadní krájení a servírování. Rumové řezy lze nakrájet na drobné kousky nebo kreativně vytvarovat pomocí vykrajovátek.
Recept na rumové řezy na plechu s cukrovou polevou
Potřebné vybavení
- Šlehač
- Plech
Suroviny
Na těsto:
- 150 g hladké mouky
- 150 g krupicového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 g kakaa
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 2 vejce
- 3 lžíce rumu
- 4 lžíce mléka
Na polevu:
- 250 g moučkového cukru
- 5 lžic rumu
Postup
- Do mísy přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva, krupicový cukr, rozpuštěné máslo, kakao, rum a vejce.
- Všechny ingredience důkladně vyšlehejte do hladkého těsta.
Základní směs na rumové řezy
- Postupně přidejte mléko a promíchejte.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozetřete.
Základní těsto na rumové řezy
- Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 15 minut.
- Mezitím smíchejte moučkový cukr a rum. Vyšlehejte do hladké polevy.
- Hotovou polevu nalijte na vychladlý korpus a důkladně ji rozetřete.
Poleva na rumové řezy
- Nechte řezy zchladnout v lednici, dokud poleva neztuhne.
- Rumové řezy podávejte nakrájené na menší kousky, nebo je vykrájejte pomocí vykrajovátek.