5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pokud vás už nudí ke všemu dávat brambory, hranolky nebo jiné nudné přílohy, doporučujeme vyzkoušet tento skvělý recept na domácí sýrové krokety, které lze konzumovat i samostatně. Samozřejmě se hodí ke všemu, k čemu jsou jinak dobré i ostatní smažené přílohy.

Sýry feta a cheddar jsou základními prvky našich domácích kroket, díky kterým získávají zcela novou chuť. Celý recept je velmi jednoduchý a rychlý. Nezabere vám mnoho času navíc a zaručeně se vás členové rodiny budou vyptávat, kde jste takové skvělé krokety zakoupili. S čerstvou petrželkou a červenou a paprikou jsou krokety příjemně aromatické.

Celá příprava je velmi jednoduchá. V míse smícháme vejce, mléko a cukr. Přidáme rozdrobený sýr feta a nastrouhaný sýr čedar, papriku, petrželku a máslo v pokojové teplotě. Vše důkladně promícháme. Následně přidáme mouku, sůl a jedlou sodu a hnětením vytvoříme těsto. Těsto vyválíme do požadovaného tvaru a tloušťky nakrájíme a smažíme.

Zdroj obrázku: Retete-usoare, Recept na domácí sýrové krokety.

Recept na domácí krokety s feta sýrem a cheddarem

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Celkový čas 30 minut
Smažíme výborné domácí sýrové krokety, délka přípravy 30 min.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Pánev

Suroviny

  • 50 g Sýru feta
  • 100 g Cheddaru
  • 125 ml Mléka
  • 270 g Mouky
  • 1 lžíce Cukru
  • 1 lžička Jedlé sody
  • 1 lžička Másla
  • 1 ks Vejce
  • 1/2 lžičky Soli
  • 1/2 lžičky Červené papriky
  • Čerstvá hladkolistá petržel (dle chuti)
  • Olej na smažení

Postup 

  • Do mísy dáme následující suroviny: Cukr, mléko, vejce, rozdrobený feta sýr, červenou papriku, nasekanou petržel, nastrouhaný cheddar a mírně změklé máslo.
  • Vše promícháme.
  • Dále přidáme sůl, sodu a mouku.
  • Promícháme a poté prohněteme ručně minimálně 3 minuty.
  • Vzniklé těsto si dáme na moukou poprášenou pracovní plochu.
  • Vyválíme těsto o tloušťce 5mm do obdélníkového nebo kruhového tvaru.
  • Celé těsto nakrájíme na 1,5 – 2 cm široké a pár centimetrů dlouhé proužky.
  • Na pánvi si rozpálíme větší množství oleje a nakrájené kousky smažíme dozlatova z obou stran.
  • Jakmile je vytáhneme z pánve, přendáme krokety na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  • Podáváme buď samotné nebo jako přílohu.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: bezmasé jídlo, Předkrm, Příloha
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: krokety, příloha


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest