Pokud vás už nudí ke všemu dávat brambory, hranolky nebo jiné nudné přílohy, doporučujeme vyzkoušet tento skvělý recept na domácí sýrové krokety, které lze konzumovat i samostatně. Samozřejmě se hodí ke všemu, k čemu jsou jinak dobré i ostatní smažené přílohy.
Sýry feta a cheddar jsou základními prvky našich domácích kroket, díky kterým získávají zcela novou chuť. Celý recept je velmi jednoduchý a rychlý. Nezabere vám mnoho času navíc a zaručeně se vás členové rodiny budou vyptávat, kde jste takové skvělé krokety zakoupili. S čerstvou petrželkou a červenou a paprikou jsou krokety příjemně aromatické.
Celá příprava je velmi jednoduchá. V míse smícháme vejce, mléko a cukr. Přidáme rozdrobený sýr feta a nastrouhaný sýr čedar, papriku, petrželku a máslo v pokojové teplotě. Vše důkladně promícháme. Následně přidáme mouku, sůl a jedlou sodu a hnětením vytvoříme těsto. Těsto vyválíme do požadovaného tvaru a tloušťky nakrájíme a smažíme.
Recept na domácí krokety s feta sýrem a cheddarem
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- 1 Pánev
Suroviny
- 50 g Sýru feta
- 100 g Cheddaru
- 125 ml Mléka
- 270 g Mouky
- 1 lžíce Cukru
- 1 lžička Jedlé sody
- 1 lžička Másla
- 1 ks Vejce
- 1/2 lžičky Soli
- 1/2 lžičky Červené papriky
- Čerstvá hladkolistá petržel (dle chuti)
- Olej na smažení
Postup
- Do mísy dáme následující suroviny: Cukr, mléko, vejce, rozdrobený feta sýr, červenou papriku, nasekanou petržel, nastrouhaný cheddar a mírně změklé máslo.
- Vše promícháme.
- Dále přidáme sůl, sodu a mouku.
- Promícháme a poté prohněteme ručně minimálně 3 minuty.
- Vzniklé těsto si dáme na moukou poprášenou pracovní plochu.
- Vyválíme těsto o tloušťce 5mm do obdélníkového nebo kruhového tvaru.
- Celé těsto nakrájíme na 1,5 – 2 cm široké a pár centimetrů dlouhé proužky.
- Na pánvi si rozpálíme větší množství oleje a nakrájené kousky smažíme dozlatova z obou stran.
- Jakmile je vytáhneme z pánve, přendáme krokety na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
- Podáváme buď samotné nebo jako přílohu.