Zbyla vám vajíčka a nevíte co s nimi? Tak si připravte trhanec s jablky a ořechy. Jde o dobrůtku, která nic nestojí a chutná královsky.
Víte, že největší perník na světě byl upečen právě v Pardubicích a vážil přes 2 tuny? A že Pardubice mají i muzeum perníku a každoročně se tam konají slavnosti?
Máte chuť na něco výjimečného? Pak vyzkoušejte tento geniální dezert s názvem opilý Izidor, někdo zná pod názvem opilý František.
Znáte andělský perník? Ten je výtečný, ale tenhle perníkový dort je ještě o něco lepší a luxusnější. Ochutnejte ho i vy.
Na svatého Martina se peklo pečivo, které symbolizovalo štěstí a i dnes nám může připomenout, že i drobný rituál může mít svoje kouzlo.
Vlašské ořechy milují mnozí z nás. Mlsání či vánoční pečení si bez nich neumíme představit. Je ale potřeba je správně skladovat.
Pozor, nebezpečně návykové cukroví je tady. Upečte si ze zbylých bílků oříškové chipsy podle tohoto receptu. Skvělé kdykoliv, nečekejte na Vánoce.
Oves je skvělá obilovina plná vlákniny a bílkovin, upečte z něj sušenky podle tohoto receptu a máte zdravou svačinu.
Děláte si těsto na štrúdl sami? A vždy ho chcete dokonale křupavoučké? Vyzkoušejte náš recept na štrúdl s octem.
Jablečný koláč jedna báseň – jemný a vláčný, podle tohoto receptu s nádechem francouzské tradice si jej zamilujete.
Voňavý karamel, křupavé ořechy a jemné oplatky – to jsou klasické domácí griláže, které se připravují bez pečení. Tento tradiční recept s podrobným postupem vám přinese chuť starých časů a připomene, proč se griláže objevují na českých stolech už po generace.











