Štrúdl může mít mnoho podob. Každý má tu svou oblíbenou variantu, ale je dobré vyzkoušet i něco jiného. Tak tady máte recept.
Křehké mušličky, které se rozplynou na jazyku a rozvine se lahodná ořechová náplň, to vše obalené v cukru – to chcete!
Ořechy plněné krémem patří mezi takzvané pracné cukroví. Tedy to, u kterého se sedí dlouho, ale výsledek stojí za to.
Zbyla vám vajíčka a nevíte co s nimi? Tak si připravte trhanec s jablky a ořechy. Jde o dobrůtku, která nic nestojí a chutná královsky.
Víte, že největší perník na světě byl upečen právě v Pardubicích a vážil přes 2 tuny? A že Pardubice mají i muzeum perníku a každoročně se tam konají slavnosti?
Máte chuť na něco výjimečného? Pak vyzkoušejte tento geniální dezert s názvem opilý Izidor, někdo zná pod názvem opilý František.
Znáte andělský perník? Ten je výtečný, ale tenhle perníkový dort je ještě o něco lepší a luxusnější. Ochutnejte ho i vy.
Na svatého Martina se peklo pečivo, které symbolizovalo štěstí a i dnes nám může připomenout, že i drobný rituál může mít svoje kouzlo.
Vlašské ořechy milují mnozí z nás. Mlsání či vánoční pečení si bez nich neumíme představit. Je ale potřeba je správně skladovat.
Pozor, nebezpečně návykové cukroví je tady. Upečte si ze zbylých bílků oříškové chipsy podle tohoto receptu. Skvělé kdykoliv, nečekejte na Vánoce.
Oves je skvělá obilovina plná vlákniny a bílkovin, upečte z něj sušenky podle tohoto receptu a máte zdravou svačinu.











