Spojením tvarohu a svěžích jablek, vznikne moučník, který potěší každého milovníka sladkých dobrot. Tvarohové rohlíčky plněné jablky jsou chutné a snadné na přípravu. Tvarohové rohlíčky s jablky jsou ideální pro podzimní odpoledne, kdy vás příjemně zahřejí svým skořicovým aroma a chutí.

Tvarohové rohlíčky jsou křehké a díky přidanému tvarohu nevysušené. Jablečná směs těmto rohlíčkům dodává dokonalou tečku na závěr. O tento krásný recept se s námi podělila paní Jaroslava F. ze skupiny Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně – Tvarohové rohlíčky bez kynutí a plněné jablky jsou opravdu lahůdka, kterou byste měli vyzkoušet.

Recept na Tvarohové rohlíčky plněné jablky

Potřebné ingredience na těsto:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • Citronová kůra z jednoho bio citronu
  • Špetka soli
  • 200 g měkkého tvarohu (ideálně v alobalu)
  • 70 ml oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Potřebné ingredience na jablečnou směs:

  • 70 g másla
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Postup:

Recept na Tvarohové rohlíčky plněné jablky
Fotografie a recept od paní Jaroslavy F. – Tvarohové rohlíčky plněné jablky

Příprava těsta:

1. Nejprve si ušleháme vejce s cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli, dokud směs nezíská nadýchanou konzistenci.

2. Přidáme měkký tvaroh a olej, vše důkladně promícháme. Postupně zapracujeme hladkou mouku smíchanou s kypřícím práškem, až vznikne hladké těsto.

3. Z těsta vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinové fólie a necháme ji ztuhnout v lednici přibližně 30 minut.

Mezitím co máme v lednici těsto Připravíme si jablečnou směs

1. V kastrůlku si rozpustíme máslo a přidáme nastrouhaná jablka. Přimícháme cukr a mletou skořici. Vše vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a nerozvoní se skořice.

2. Směs necháme vychladnout.

Všechny části máme připravené a dáme se na Sestavení a pečení rohlíčků

1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia.

2. Vychlazené těsto vyválíme do tvaru kruhu a rozdělíme na 8 stejných trojúhelníků.

3. Na část každého trojúhelníku naneseme lžičkou jablečnou směs a zarolujeme směrem k vrcholu do tvaru rohlíku. Rohlíčky položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.

4. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud nejsou rohlíčky zlatavé.

Hotovo, můžeme podávat, i teplé jsou výborné.

Tipy na rozšíření moučníku:

  • Vyzkoušejte podávat Tvarohové rohlíčky plněné jablky s vanilkovým krémem, pokrm získá zase jiný rozměr.
  • Nebo Tvarohové rohlíčky podávejte přelité s domácím vanilkovým pudinkem.
1
Recept na pravý domácí pudink
Obrázek: Cooky.cz, Recept na domácí pudink z vanilky
Recept na pravý domácí Vanilkový pudink
Přejít na recept
  • Pro nejjednodušší verzi je na závěr Rohlíčky posypejte moučkovým cukrem.
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest