Zbylo vám uvařené uzené maso z uzeného vývaru anebo jiného pokrmu a nevíte, co s ním? Udělejte si chutnou a rychlou večeři nebo jednoduchý oběd s kouskem špeku a pekingským zelím. K tomu opečené brambory a máte jídlo jak vyšité. Uvidíte, jak budou všichni strávníci spokojení a ještě přijdou pro přídavek. Kombinace křupavého pekingského zelí, aromatického špeku a jemného uzeného masa vytváří skvěle vyváženou chuť.

Pekingské zelí na špeku s uzeným masem je poměrně jednoduchý recept, který snadno strčí do kapsy i sofistikované složité pokrmy a hlavně nabízí rychlou přípravu. Na pánvi rozpustíme kousek špeku a přidáme lžíci oleje a nakrájenou cibuli. Orestujeme do světle hnědé barvy a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Po chvíli přidáme na nudličky nakrájené pekingské zelí. V tomto receptu podáváme s opečeným bramborem. Ale mohly by se stejně dobře hodit i nudle nebo třeba přijdete na další přílohy.

Recept na pekingské zelí na špeku s uzeným masem a opečeným bramborem

Ingredience k přípravě

  • 200 g uvařeného uzeného masa
  • kousek špeku
  • 1 PL oleje
  • 1 cibule
  • 1/4 pekingského zelí
  • cca 50 ml vývaru z uzeného masa
  • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

Obrázek receptu na Uzené maso s pekingským zelím - rychlá večeře
Foto: Romana Rubášová, Recept na Uzené maso s pekingským zelím – rychlá večeře

1. Na pánev nalijeme olej, přidáme na kostičky nakrájený špek a nadrobno nakrájenou cibuli. Všechno spolu restujeme, dokud směs nechytne hnědou barvu.

2. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso, zamícháme a hned přidáme na nudličky nakrájené zelí.

3. Dle chuti osolíme a opepříme a trochu podlijeme vývarem z uzeného masa. Restujeme cca 10 minut.

4. Podáváme s bramborem

Servírování

Uzené maso s pekingským zelím podáváme teplé s opečeným bramborem. Můj tip jsou malé brambory ve slupce, rozkrojené na půl a rovnou částí položené na plech vytřený olejem. Trochu pokapané olejem i po vrchu a osolené. No a upečené krásně do křupava.

Foto a recept Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest