Zbylo vám uvařené uzené maso z uzeného vývaru anebo jiného pokrmu a nevíte, co s ním? Udělejte si chutnou a rychlou večeři nebo jednoduchý oběd s kouskem špeku a pekingským zelím. K tomu opečené brambory a máte jídlo jak vyšité. Uvidíte, jak budou všichni strávníci spokojení a ještě přijdou pro přídavek. Kombinace křupavého pekingského zelí, aromatického špeku a jemného uzeného masa vytváří skvěle vyváženou chuť.
Pekingské zelí na špeku s uzeným masem je poměrně jednoduchý recept, který snadno strčí do kapsy i sofistikované složité pokrmy a hlavně nabízí rychlou přípravu. Na pánvi rozpustíme kousek špeku a přidáme lžíci oleje a nakrájenou cibuli. Orestujeme do světle hnědé barvy a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Po chvíli přidáme na nudličky nakrájené pekingské zelí. V tomto receptu podáváme s opečeným bramborem. Ale mohly by se stejně dobře hodit i nudle nebo třeba přijdete na další přílohy.
Recept na pekingské zelí na špeku s uzeným masem a opečeným bramborem
Ingredience k přípravě
- 200 g uvařeného uzeného masa
- kousek špeku
- 1 PL oleje
- 1 cibule
- 1/4 pekingského zelí
- cca 50 ml vývaru z uzeného masa
- sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy
1. Na pánev nalijeme olej, přidáme na kostičky nakrájený špek a nadrobno nakrájenou cibuli. Všechno spolu restujeme, dokud směs nechytne hnědou barvu.
2. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso, zamícháme a hned přidáme na nudličky nakrájené zelí.
3. Dle chuti osolíme a opepříme a trochu podlijeme vývarem z uzeného masa. Restujeme cca 10 minut.
4. Podáváme s bramborem
Servírování
Uzené maso s pekingským zelím podáváme teplé s opečeným bramborem. Můj tip jsou malé brambory ve slupce, rozkrojené na půl a rovnou částí položené na plech vytřený olejem. Trochu pokapané olejem i po vrchu a osolené. No a upečené krásně do křupava.
Foto a recept Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI