5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Připravte si jednou z drůbežího masa také něco jiného než obyčejné řízky. Zkuste tyto svěží zapečené kuřecí rolky plněné čerstvou smetanou nebo bílým jogurtem.

Jídlo je hotové během chvíle, můžete proto recept vyzkoušet i během náročného pracovního týdne například k večeři pro celou rodinu. Recept je nejlepší s kuřecími stehny a pokud se nechcete zdržovat s vykostěním, kupte si rovnou kuřecí stehenní řízky tak, jako my. Samozřejmě, pokud máte doma nadbytečná kuřecí stehna, jistě je můžete použít.

Zdroj obrázku: Retete-usoare, Recept na plněné drůbeží rolky.

Recept na plněné kuřecí rolky svěží smetanovou směsí

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 50 minut
Pečeme chutné kuřecí rolky plněné smetanou nebo bílým jogurtem, délka pečení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Zapékací mísa nebo plech

Suroviny

  • 8 ks Kuřecích stehenních řízků (nebo celých stehen)
  • 120 g Bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 100 g Smetanového mazacího sýra
  • 4 plátky Sýra (Gouda, eidam)
  • 1 stroužek Česneku
  • Kopr (dle chuti)
  • Naťová petržel (dle chuti)
  • Sůl, mletý černý pepř

Postup 

  • Kuřecí stehenní řízky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou.
  • Řízky naklepeme z obou stran s použitím potravinářské fólie.
  • Z obou stran osolíme a opepříme dle chuti.
  • Do mísy dáme jogurt nebo zakysanou smetanu, smetanový sýr, prolisovaný česnek a nasekané bylinky.
  • Vše pořádně promícháme, případně dochutíme.
  • Směs rozetřeme na jednu stranu naklepaných řízků a ty pak srolujeme.
  • Dáme se předehřát troubu na 180°C.
  • Plech nebo zapékací mísu vymažeme a vložíme rolky.
  • Plech nebo mísu zakryjeme alobalem a pečeme 30 minut.
  • 5 minut před koncem pečení odstraníme alobal a na řízky rozložíme plátky sýra.
  • Rolky podáváme posypané bylinkami a s naší oblíbenou přílohou.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kuřecí maso, rolky, stehenní řízky
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest