Jak připravit originální dezert, který nepeče každý? Zkuste Bostonské řezy: Bostonské krémové řezy s polevou z hořké čokolády jsou vynikajícím a lahodným moučníkem pro milovníky krémových zákusků. Tento dezert je inspirován tradičním bostonským krémovým koláčem Boston Cream Pie, který tvoří vrstva lehkého piškotového těsta, vanilkového krému a bohaté čokoládové polevy. Tento dezert je luxusní pochoutkou ke kávě, ale i efektním a pozornost poutajícím zákuskem na různých rodinných či firemních oslavách.

Recept na Bostonské krémové řezy s polevou z hořké čokolády

Ingredience na přípravu

Krém na náplň Bostonských řezů připravíte z těchto surovin:

  • 4 žloutky
  • 60 g kondenzovaného mléka
  • 60 g cukru
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 10 g vanilkového cukru
  • 320 ml mléka
  • 20 g másla

Ingredience na Těsto

  • 4 vejce
  • 110 g cukru
  • špetka soli
  • 50 g rostlinného oleje
  • 60. ml mléka
  • 100 g mouky
  • 1/2 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 kávové lžičky octu

Poleva se skládá z:

  • 120 g hořké čokolády
  • 120 g smetany na šlehání (33-36%)

Postup přípravy

1. Mléko na krém dáme vařit, ale trošku mléka odebereme a v něm do hladka rozmícháme žloutky, cukr, vanilkový cukr, kondenzované mléko a škrob. Rozmíchanou směs vlijeme do vařícího mléka a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Do horkého pudinku přidáme máslo a pořádně rozmícháme.

Uvaříme hustý krém.
Uvaříme hustý krém.

2. Hustý pudink přikryjeme folii a necháme dobře vychladit.

Zdroj obrázku: immerappetitlich,

3. Než nám krém vychladne, připravíme si těsto. Vyšleháme žloutky s 50 g cukru a solí, přidáme olej a mléko. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.

Vyšleháme těsto
Vyšleháme těsto

4. V další misce vyšleháme oddělené 4 bílky, za stálého šlehání přidáme ocet a postupně přidáváme zbytek cukru.

5. Vyšlehanou pěnu postupně přidáváme do žloutkové směsi a opatrně jemné mícháme.

Do žloutkové směsi zamícháme bílkovou pěnu.
Do žloutkové směsi zamícháme bílkovou pěnu.

6. Pečeme na plechu 22×27 cm vystlaném pečícím papírem při teplotě 170 stupňů 20 minut.

7. Upečené těsto vyklopíme a necháme vychladit.

8. Potřeme vychlazeným pudinkem a polejeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme smícháním hořké čokolády a smetany, ohřátím v mikrovlnné troubě a chlazením v lednici po dobu cca 4 hodin.

Upečené těsto potřeme vychlazeným krémem.
Upečené těsto potřeme vychlazeným krémem.
Polejeme vychlazenou čokoládovou polevou.
Polejeme vychlazenou čokoládovou polevou.

Tipy k podávání

Bostonské řezy podáváme kvalitně vychlazené, aby udrželi svůj tvar a jejich chuť byla intenzivní, je lepší je připravit den předem a nechat je v chladu odležet, tak bude jejich chuť ještě výraznější. Řezy můžeme dle fantazie a vkusu zdobit buď přidaným čerstvým ovocem, jedlými čokoládovými vločkami anebo strouhanými ořechy. Zvlášť když jsou připravované na oslavu či sváteční posezení.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest