Pro milovníky kávy obzvláště: Našlehaný kávový krém je svěží, jemný, kávový dezert. Tato verze dezertu do skleničky se skládá pouze ze tří ingrediencí: vody, cukru a instantní kávy a neobsahuje smetanu ani mléko. Pomocí elektrického mixéru snadno vytvoříte našlehanou krémovou pěnu s lahodně texturou, jakou znáte z kavárny.
Tento rychlý nadýchaný kávový krém, servírovaný ve skleněných šálcích, je dokonalým dezertem na závěr jídla. Dochutit jej můžeme bílou čokoládou nebo hořkým kakaem. Skvěle se hodí i k ráno podávanému latté, kde krásně doplní a zvýrazní jeho chuť.
Recept na našlehanou kávu, která ohromí svou jemností a chutí
Potřebné vybavení
- Mixér
- Miska
- Sítko
Suroviny
- 35 gramů instantní kávy
- 200 mililitrů vody
- 170 gramů cukru
Postup
- Instantní kávu prosejte přes síto do misky.
- Do mísy přidejte cukr.
- Pomalým přiléváním vody kávu s cukrem mírně rozpusťte.
- Zapněte mixér na nejvyšší rychlost a s použitím šlehejte směs alespoň 5 minut, dokud nezískáte hustě napěněnou konzistenci.
- Hotový krém umístěte do mrazáku.
- Před podáváním rozdělte krém do jednotlivých misek a ozdobte je trochou kakaového prášku a případně i kousky bílé čokolády.