5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pro milovníky kávy obzvláště: Našlehaný kávový krém je svěží, jemný, kávový dezert. Tato verze dezertu do skleničky se skládá pouze ze tří ingrediencí: vody, cukru a instantní kávy a neobsahuje smetanu ani mléko. Pomocí elektrického mixéru snadno vytvoříte našlehanou krémovou pěnu s lahodně texturou, jakou znáte z kavárny.

Tento rychlý nadýchaný kávový krém, servírovaný ve skleněných šálcích, je dokonalým dezertem na závěr jídla. Dochutit jej můžeme bílou čokoládou nebo hořkým kakaem. Skvěle se hodí i k ráno podávanému latté, kde krásně doplní a zvýrazní jeho chuť.

Obrázek: cookist, Recept na našlehanou kávu

Recept na našlehanou kávu, která ohromí svou jemností a chutí

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Porcí 4 porce
Kávové dezerty jsou oblíbenou pochutinou, tato alternativa nás rozhodně ohromí

Potřebné vybavení

  • Mixér
  • Miska
  • Sítko

Suroviny

  • 35 gramů instantní kávy
  • 200 mililitrů vody
  • 170 gramů cukru

Postup 

  • Instantní kávu prosejte přes síto do misky.
  • Do mísy přidejte cukr.
  • Pomalým přiléváním vody kávu s cukrem mírně rozpusťte.
  • Zapněte mixér na nejvyšší rychlost a s použitím šlehejte směs alespoň 5 minut, dokud nezískáte hustě napěněnou konzistenci.
  • Hotový krém umístěte do mrazáku.
  • Před podáváním rozdělte krém do jednotlivých misek a ozdobte je trochou kakaového prášku a případně i kousky bílé čokolády.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Pokud chcete dokonalý kávový krém, použijte na přípravu téměř ledovou vodu – ideálně ji před použitím dejte na 15 minut vychladit do mrazáku.
Rozpustnou kávu můžete nahradit bezkofeinovou verzí. 
Cena: do 30 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká, Italská
Klíčové slovo: káva
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest