5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Hledáte skvělý způsob, jak se osvěžit v horkém letním dni? Tato kávová zmrzlina s čokoládou a lískovými ořechy je perfektní volbou. Její krémová konzistence a bohatá chuť kávy v kombinaci s kousky čokolády a křupavými ořechy potěší všechny milovníky sladkostí. Navíc k přípravě této zmrzliny nepotřebujete žádný speciální zmrzlinovač!

Začněte tím, že si připravíte kávový krém vyšleháním instantní kávy, cukru a velmi studené vody do krémové konzistence. Poté si vyšleháte smetanu do tuhého krému a přidáte kondenzované mléko, čímž vznikne sladká šlehačka. Kávový krém jemně smícháte se šlehačkou a přidáte nasekanou čokoládu. Směs přelijete do formy a necháte ztuhnout v mrazničce. Hotovou zmrzlinu podávejte posypanou nasekanými lískovými ořechy.

Tipy na vylepšení domácí zmrzliny:

  • Můžete použít různé druhy čokolády – hořkou, mléčnou nebo bílou – podle vlastní chuti.
  • Pro výraznější kávovou chuť přidejte do směsi lžičku silného espressa.
  • Zkuste přidat špetku mleté skořice nebo vanilkového extraktu pro zajímavější chuťový profil.
  • Pro extra krémovou texturu můžete přidat další lžíci kondenzovaného mléka.
  • Lískové ořechy můžete před přidáním opražit na pánvi pro intenzivnější chuť.
  • Pokud máte rádi sladko-slané kombinace, přidejte špetku soli do čokolády při její přípravě.
Zdroj obrázku: Zuckergenuss, Spojení kávového krému se šlehačkou

Recept na kávovou zmrzlinu s čokoládou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Doba mražení 5 hodiny
Celkový čas 5 hodiny 20 minut
Porcí 4 porce
Ideální osvěžení pro milovníky sladkých pochoutek

Potřebné vybavení

  • Mixér

Suroviny

  • 20 gramů instantní kávy
  • 80 gramů cukru
  • 100 mililitrů studené vody
  • 300 mililitrů smetany ke šlehání
  • 100 gramů slazeného kondenzovaného mléka
  • 50 gramů čokolády
  • 20 gramů lískových ořechů

Postup 

  • Do misky nasypte instantní kávu, přidejte krystalový cukr a nalijte velmi studenou vodu.
  • Pomocí mixéru vyšlehejte směs do krémové konzistence, dokud nevznikne hustá kávová pěna.
    Kávová zmrzlina - káva

    Zdroj obrázku: Zuckergenuss, Ingredience připravené na kávovou zmrzlinu

  • Do samostatné misky nalijte smetanu ke šlehání a mixérem ji vyšlehejte do tuhého krému.
  • Přidejte slazené kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne hladká a krémová směs.
  • Do připravené šlehačky přidejte kávový krém.
    Kávová zmrzlina - Směs

    Zdroj obrázku: Zuckergenuss, Šlehání kávy, cukru a vody do krémové konzistence

  • Jemně promíchejte špachtlí, dokud se obě směsi důkladně nespojí a nevznikne jednotná hmota.
  • Čokoládu nasekejte na malé kostičky a opatrně ji vmíchejte do připravené směsi.
  • Hotovou směs přelijte do vhodné formy na zmrzlinu a povrch zarovnejte.
    Kávová zmrzlina - cokolada

    Zdroj obrázku: Zuckergenuss, Nasekaná čokoláda připravená k přidání do směsi

  • Formu vložte do mrazničky a nechte zmrzlinu tuhnout po dobu 4-5 hodin.
  • Před podáváním nasekejte lískové ořechy na tvrdé podložce.
  • Zmrzlinu naservírujte do sklenic nebo misek a posypte nasekanými lískovými ořechy.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 60 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čokoláda, domácí zmrzlina, instantní káva, kávová zmrzlina, zmrzlina
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest