Znáte ty situace, kdy potřebujete vše co nejdříve? Ku příkladu se ohlásila nezvaná návštěva a vy pro ni nic nemáte. To je prostě klasika a přestože návštěva není hlášená, rádi jí něco přece nabídnete. Přesně pro tyto situace vám přinášíme recept na lahodný a krémově mléčný dezert. Příprava zabere opravdu jen několik minut a zbytek času se peče v troubě. Pokud vaše vybavení kuchyně zahrnuje mixér, o to je příprava snažší a rychlejší.

Tento dort je beze všeho výjimečný svojí neodolatelnou krémovou strukturou. Naše děti ho jednoznačně zbožňují ze všech dezertů asi nejvíce. Nejčastěji dort podáváme po obědě jako sladkou tečku nebo právě návštěvám ke kávě. K přípravě nezbytně potřebujeme kromě jiného konzervu kondenzovaného mléka, 1 menší balení kokosového mléka a 3 lžíce margarínu nebo másla.

Recept na krémový mléčný dort

Délka pečení v troubě 1h 10 min.

Ingredience pro přípravu

  • 1 konzerva kondenzovaného mléka
  • 3 vejce
  • 1 kokosové mléko
  • 3 lžíce másla nebo margarínu
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1,5 hrnku mouky
  • 1 hrnek cukru

Postup přípravy

1. Vyšleháme si vejce s cukrem do světlé směsi a potom do této vaječné směsi zašleháme máslo.

Zašleháme máslo.
Zdroj obrázku: Receitas práticas da Mari, Zašleháme máslo.

2. Nyní přidáme kondenzované mléko, kokosové mléko a mouku a vyšleháme homogenní směs.

Přisypeme mouku.
Zdroj obrázku: Receitas práticas da Mari, Přisypeme mouku.

3. Až nakonec nalejeme plnotučné mléko, se kterým vše dobře vyšleháme.

4. Dáme si předehřát troubu na 200°C a zapékací mísu nebo plech si vymažeme a vysypeme moukou.

5. Těsto nalejeme do plechu a ten vložíme do předehřáté trouby na 60 – 70 minut.

Těsto nalejeme do zapékací mísy.
Zdroj obrázku: Receitas práticas da Mari, Těsto nalejeme do zapékací mísy.
Pečeme přibližně 1h 10 minut.
Zdroj obrázku: Receitas práticas da Mari, Pečeme přibližně 1h 10 minut.

6. Podáváme klidně ještě teplý.

Krémový mléčný dort.
Zdroj obrázku: Receitas práticas da Mari, Krémový mléčný dort.

Použití kokosového mléka

Kokosové mléko je velmi zdravá, užitečná a oblíbená surovina, která je využívána po celém světě. Zejména pak v asijské kuchyni se kokosové mléko hojně využívá také v slaných pokrmech, kdy mléko samotné jídlo zjemňuje. Má nadmíru velké výživové hodnoty a zdravotní benefity. Zároveň je velmi oblíbené mezi vegany, jelikož kokosové mléko je čistě rostlinného původu.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest