Kdo by nemiloval sladké dobroty, které se doslova rozplývají na jazyku? Představte si, že za pouhých 10 minut můžete vytvořit dezert, který nejen krásně vypadá, ale také přinese doslova explozi chutí! Tyto Oreo koule s mascarpone a bílou čokoládou jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně lahodné. Skvěle se hodí na oslavy, svátky nebo jen tak, když chcete potěšit své chuťové buňky.
Recept na Oreo koule
Délka přípravy 10 minut.
Ingredience pro přípravu
- 2 balení Oreo sušenek
- 150 g mascarpone
- 200 g bílé čokolády
TIP: máme i další recepty s Oreo sušenkami. Prohlédněte si je všechny. Oreo nepečený dort, Oreo šneci, Tvarohovo čokoládové oreo řezy a další.
Postup přípravy
1. V mixéru rozemeleme Oreo sušenky, případně při absenci mixéru lze sušenky vložit do sáčku a rozdrtit válečkem.
2. Sušenkovou drť přendáme do mísy a dáme si stranou pouze 1 lžíci této směsi.
3. Do mísy nyní přidáme mascarpone a ručně vypracujeme hutné těsto.
4. Nyní z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu a vyskládáme si je na tác.
5. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a v rozpuštěné čokoládě postupně namočíme všechny kuličky.
6. Obalené kuličky posypeme na ozdobu odloženou Oreo směsí a necháme ztuhnout alespoň 5 minut v lednici.
Pro jakoukoliv příležitost
Kombinace křupavých sušenek, jemného mascarpone a sladké bílé čokolády je dokonalá, ať už si je vychutnáte s rodinou, přáteli nebo sami při večerním odpočinku.
Víte, že Oreo je tu s námi už pekelně dlouho? Akorát do ČR se dostalo později
Oreo sušenky mají dlouhou a zajímavou historii, která sahá až do začátku 20. století. Poprvé byly uvedeny na trh v roce 1912 společností Nabisco (National Biscuit Company) v New Yorku. Původně byly vytvořeny jako konkurence k sušenkám Hydrox, které byly na trhu od roku 1908. Zajímavostí je, že ačkoli dnes známe Oreo jako jednoznačně populárnější produkt, v době jejich uvedení byly Hydrox považovány za lepší a kvalitnější sušenky. Ovšem právě Oreo se časem staly ikonou, jakou známe dnes.