Děláte-li doma často ke snídani nebo večeři palačinky, ukážeme vám recept s návodem, jak si je osvěžíte. Základem dokonalosti jsou jablka v těstě na palačinky. Výsledná chuť je aromatická a lahodná. Odrůdu jablek si vyberte dle požadované chuti, je na vás, zda použijete kyselejší nebo sladší odrůdu. Důležité je, aby jste jablka velmi dobře rozmixovali a aby těsto bylo homogenní. Jenom tak docílíte chutných a jemných palačinek. Jako čokoládovou náplň jsme si vybrali tu naši nejoblíbenější – přesněji oblíbenou Nutellu. Klidně si ale vyberte jakoukoliv jinou čokoládu dovnitř palačinek.
Recept na jablečné palačinky s čokoládou
Délka přípravy 40 minut, 4 porce.
Ingredience pro přípravu
- 2 ks jablek
- 3 vejce
- 400 ml mléka
- 6 lžic oleje
- 2 lžíce cukru
- 130 g mouky
- Nutella
Postup přípravy
1. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
2. Jablka v míse s vejci rozmixujeme do homogenní hmoty a poté přidáme mléko, olej, cukr a mouku.
3. Nyní vše dobře promícháme metličkou tak, abychom měli bez hrudkovou směs.
4. Na pánvi si rozpálíme olej a nalejeme první naběračku těsta, kterou rozetřeme po celé ploše a z obou stran usmažíme dozlatova.
5. Hotové palačinky potřeme Nutellou a srolujeme. Množství Nutelly si určete sami.
Nechcete nutellovou náplň ale pravý čokoládový krém?
Další možností je klasika v podobě marmelády případně v kombinaci se zakysanou smetanou. Touto variací velmi zvýrazníte jablečné aroma v palačince.
Ještě lepší čokoládová náplň!
Pokud se vám nezamlouvá Nutella, ale přesto chcete čokoládovou pochoutku do palačinky, zkuste toto. Speciální čokoládový krém, určený primárně do narozeninových dortů. Odkaz zde.