Děláte-li doma často ke snídani nebo večeři palačinky, ukážeme vám recept s návodem, jak si je osvěžíte. Základem dokonalosti jsou jablka v těstě na palačinky. Výsledná chuť je aromatická a lahodná. Odrůdu jablek si vyberte dle požadované chuti, je na vás, zda použijete kyselejší nebo sladší odrůdu. Důležité je, aby jste jablka velmi dobře rozmixovali a aby těsto bylo homogenní. Jenom tak docílíte chutných a jemných palačinek. Jako čokoládovou náplň jsme si vybrali tu naši nejoblíbenější – přesněji oblíbenou Nutellu. Klidně si ale vyberte jakoukoliv jinou čokoládu dovnitř palačinek.

Recept na jablečné palačinky s čokoládou

Délka přípravy 40 minut, 4 porce.

Ingredience pro přípravu

  • 2 ks jablek
  • 3 vejce
  • 400 ml mléka
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 130 g mouky
  • Nutella

Postup přípravy

1. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
Zdroj obrázku: sovkusom, Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

2. Jablka v míse s vejci rozmixujeme do homogenní hmoty a poté přidáme mléko, olej, cukr a mouku.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně
Jablka v míse s vejci rozmixujeme do homogenní hmoty a poté přidáme mléko, olej, cukr a mouku.
Zdroj obrázku: sovkusom, Jablka v míse s vejci rozmixujeme do homogenní hmoty a poté přidáme mléko, olej, cukr a mouku.

3. Nyní vše dobře promícháme metličkou tak, abychom měli bez hrudkovou směs.

Nyní vše dobře promícháme metličkou tak, abychom měli bez hrudkovou směs.
Zdroj obrázku: sovkusom, Nyní vše dobře promícháme metličkou tak, abychom měli bez hrudkovou směs.

4. Na pánvi si rozpálíme olej a nalejeme první naběračku těsta, kterou rozetřeme po celé ploše a z obou stran usmažíme dozlatova.

Na pánvi si rozpálíme olej a nalejeme první naběračku těsta, kterou rozetřeme po celé ploše a z obou stran usmažíme dozlatova.
Zdroj obrázku: sovkusom, Na pánvi si rozpálíme olej a nalejeme první naběračku těsta, kterou rozetřeme po celé ploše a z obou stran usmažíme dozlatova.

5. Hotové palačinky potřeme Nutellou a srolujeme. Množství Nutelly si určete sami.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně

Nechcete nutellovou náplň ale pravý čokoládový krém?

Další možností je klasika v podobě marmelády případně v kombinaci se zakysanou smetanou. Touto variací velmi zvýrazníte jablečné aroma v palačince.

Ještě lepší čokoládová náplň!

Pokud se vám nezamlouvá Nutella, ale přesto chcete čokoládovou pochoutku do palačinky, zkuste toto. Speciální čokoládový krém, určený primárně do narozeninových dortů. Odkaz zde.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest