Na dnešním menu se podává treska tmavá. Je to velmi chutná ryba, kterou restuji na přepuštěném másle s rajčaty, kapary a česnekem. Tento pokrmu si zaručeně získá vaše chuťové pohárky a čestné místo ve vašem rodinném jídelníčku! Tento delikátní recept kombinuje jemnost tresky a bohaté chutě rajčat, kaparů a česneku, čímž vytváří neodolatelný chuťový zážitek. Představte si, jak se šťavnaté kousky tresky opékají na přepuštěném másle, které dodává jídlu lehce oříškovou chuť, zatímco směs rajčat a kaparů přináší svěžest a jemnou solnou až nakyslou chuť. Přidání česneku přinese do celého jídla tak trošku ostřejší chuť a typickou vůni. Na konci receptu vás čeká i video s postupem.

Skvěle ochucená lehká ryba s opečeným, kořeněným bramborem

Tato rybí dobrota se hodí jako lehký oběd či večeře, pochutnáte si a ještě doplníte omega 3 mastné kyseliny. Tento recept je neskutečně snadný a rychlý! Víte, že se o tresce tmavé říká, že je to rybí svíčková…? Po ochutnání, se bude tento recept šířit mezi vašimi příbuznými a přáteli rychlostí blesku :-). Přesvědčte se sami a šup do vaření.

Recept na Restovanou Tresku Tmavou s Rajčaty, Kapary a Česnekem

Restovaná Treska Tmavá na přepuštěném másle
Foto: cooky.cz, Restovaná Treska Tmavá

Uvedené množství je na 4 porce, příprava zabere 10 minut, vaření 15 minut.

Potřebné suroviny

  • 4 ks filetů tresky tmavé
  • 6 stroužků česneku (nakrájený na plátky)
  • 6 velkých plodů kapary (nakrájený na plátky)
  • 250 g cherry rajčat
  • Sůl Italské bylinky od Kotanyi
  • 2 lžíce přepuštěného másla (na restování)

Postup krok za krokem

Restovaná Treska Tmavá na přepuštěném másle
Foto: cooky.cz, Restovaná Treska Tmavá

1. Začneme tím, že si připravíme všechny suroviny čerstvou tresku, rajčata, kapary a několik stroužků česneku.
2. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo. Na másle nejprve orestujeme česnek. Jakmile se rozvoní, přidáme kapary.
3. Po chvíli přidáme ochucenou tresku, kterou restujeme několik minut z každé strany, dokud není dokonale propečená a nezíská krásnou barvu.
4. Poté přidáme na pánev rajčata, záleží na vás zda vcelku nebo rozpůlená, a necháme vše společně prohřát, aby se chutě hezky spojily.

Restovaná Treska Tmavá na přepuštěném másle
Foto: cooky.cz, Restovaná Treska Tmavá

5. Tresku vyndáme a necháme ještě orestovat rajčata, aby byla měkká dle vaší představy.

Můžeme podávat, jako přílohu zvolte, jakou máte rádi, vše se hodí. Výsledkem je pak pokrm, který nejen skvěle vypadá, ale především fantasticky chutná! Dobrou chuť.

Video recept na Tresku na přepuštěném másle a s opečeným bramborem

Autor videa: cooky.cz

Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI

Středomořská treska pečená v rajčatově bazalkové omáčce

Středomořská treska pečená v rajčatovo-bazalkové omáčce

Domácí rybí prsty

S domácím receptem jsou rybí prsty chutnější a kvalitnější

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest