5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Teplá svačinka na kterou použijeme běžně dostupné domácí ingredience. Jedná se o jednoduchý, ale výživný a velmi chutný pokrm, který lze připravit z několika základních surovin, což z něj činí skvělou volbu pro rychlou a uspokojivou snídani nebo svačinu.

Chleba ve vajíčku, známý také jako „french toast“ nebo v některých českých regionech jako „smaženka“, je oblíbená snídaňová pochoutka nebo teplá svačina. Jedná se o jednoduchý, ale výživný a velmi chutný pokrm, který lze připravit z několika základních surovin, můžeme si jej ale i ozvláštnit.

Obrázek: kilocalorii, Jednoduchá svačina připravená z chleba

Recept na rychlou a chutnou teplou svačinu, na kterou nám stačí základní ingredience

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 2 porce
Připravit si rychlou a chutnou teplou svačinku je snadné, stačí chléb, vejce, sýr, salám a bylinky

Potřebné vybavení

  • Pánev
  • Miska

Suroviny

  • 3 vejce
  • tvrdý sýr
  • kopr, zelená cibule, petržel, česnek (podle chuti)
  • salám
  • 4 krajíce chleba

Postup 

  • Do misky rozklepněte vejce.
  • Přidejte špetku soli a pepře a stroužek česneku, který jste předtím prolisovali.
  • Ingredience v misce důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
  • Následně do směsi přidejte drobně nakrájenou zeleninu či bylinky a opět vše důkladně promíchejte.
  • Poté do směsi přidejte nastrouhaný sýr a najemno nastrouhaný salám.
  • Vše znovu důkladně promíchejte.
  • Chlebové plátky namočte do připravené vaječné směsi tak, aby byly z obou stran dobře pokryté.
  • Připravte pánev, na níž rozehřejte trochu oleje, a chlebové plátky položte na pánev náplní dolů.
  • Poté na vrch chlebíčků naneste ještě trochu náplně a smažte na středně silném ohni.
  • Opečte je dozlatova z obou stran, dokud nebudou krásně křupavé.
  • Hotové obalené chleby před podáváním posypte nadrobno nasekaným koprem nebo petrželkou pro čerstvou chuť a atraktivní vzhled.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Do směsi můžeme pro oživené chutí použít jakoukoliv zeleninu – papriku, cibuli, rajče nebo cuketu. 
Cena: do 30 Kč
Chod: Snídaně, Svačina
Kuchyně: Česká, Francouzská
Klíčové slovo: chléb, chleba ve vajíčku, toast, toust ve vajíčku, vejce
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest