Teplá svačinka na kterou použijeme běžně dostupné domácí ingredience. Jedná se o jednoduchý, ale výživný a velmi chutný pokrm, který lze připravit z několika základních surovin, což z něj činí skvělou volbu pro rychlou a uspokojivou snídani nebo svačinu.
Chleba ve vajíčku, známý také jako “french toast” nebo v některých českých regionech jako “smaženka”, je oblíbená snídaňová pochoutka nebo teplá svačina. Jedná se o jednoduchý, ale výživný a velmi chutný pokrm, který lze připravit z několika základních surovin, můžeme si jej ale i ozvláštnit.
Recept na rychlou a chutnou teplou svačinu, na kterou nám stačí základní ingredience
Potřebné vybavení
- Pánev
- Miska
Suroviny
- 3 vejce
- tvrdý sýr
- kopr, zelená cibule, petržel, česnek (podle chuti)
- salám
- 4 krajíce chleba
Postup
- Do misky rozklepněte vejce.
- Přidejte špetku soli a pepře a stroužek česneku, který jste předtím prolisovali.
- Ingredience v misce důkladně promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Následně do směsi přidejte drobně nakrájenou zeleninu či bylinky a opět vše důkladně promíchejte.
- Poté do směsi přidejte nastrouhaný sýr a najemno nastrouhaný salám.
- Vše znovu důkladně promíchejte.
- Chlebové plátky namočte do připravené vaječné směsi tak, aby byly z obou stran dobře pokryté.
- Připravte pánev, na níž rozehřejte trochu oleje, a chlebové plátky položte na pánev náplní dolů.
- Poté na vrch chlebíčků naneste ještě trochu náplně a smažte na středně silném ohni.
- Opečte je dozlatova z obou stran, dokud nebudou krásně křupavé.
- Hotové obalené chleby před podáváním posypte nadrobno nasekaným koprem nebo petrželkou pro čerstvou chuť a atraktivní vzhled.
Poznámky
- Do směsi můžeme pro oživené chutí použít jakoukoliv zeleninu – papriku, cibuli, rajče nebo cuketu.