Vanilkové sušenky s rozinkami jsou velmi starým receptem, známým především ve Spojených státech a v Anglii. Jedná se o jednoduché ale rozmanité pečivo, které může obsahovat různé kombinace ingrediencí, proto se mu říká i směsné sušenky. Proto to můžou být sušenky, které nejsou dokonale tvarované a které mají rustikální vzhled. A právě to jim dodává domácký, tradiční dojem, kdy se do pečení vkládají různé ingredience, které jsou po ruce, a díky tomu vzniká jedinečná chuťová směs.

Recept na Rychlé vánoční cukroví: Vanilkové sušenky s rozinkami

Ingredience na přípravu

  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1 hrnek cukru
  • 1 vejce
  • 1 KL vanilkového cukru
  • 1 1/4 hrnku mouky
  • 1/2 KL jedlé sody
  • 1/4 KL soli
  • 2 hrnky křupavých rýžových cereálií
  • 1 hrnek čokoládových lupínků
  • 1 hrnek rozinek

Postup přípravy

1. V šlehači vyšleháme změklé máslo s cukrem.

2. Za stálého šlehání přidáme vejce a vanilkový cukr.

3. Poté zamícháme mouku, sodu a sůl.

4. Nakonec přidáme cereálie, lupínky a rozinky. Zamícháme.

5. Směs ukládáme zarovnanou polévkovou lžící na lehce vymazaný plech.

Lžící nakládáme směs na plech.
Lžící nakládáme směs na plech.

6. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 12-15 minut.

Pečeme v troubě.
Pečeme v troubě.
Hotové sušenky.
Hotové sušenky.

Tip:

Při pečení sušenky příliš nerostou ani se nezplošťují, takže je můžeme klidně dávat blízko k sobě. Díky své jednoduchosti a křupavé textuře jsou vanilkové sušenky oblíbené jak mezi dětmi, tak mezi dospělými, a to nejen jako cereálie a vánoční cukroví, ale také jako rychlé svačinky pro děti a energetické svačiny na výlety.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest