Recept na velikonoční mazanec z kynutého těsta. Tento je velikosti XXL – z dávky surovin v klidu připravíte i dva menší. Byl výborný a věřím, že vám bude podle mého receptu chutnat.
Podívali jsme se tentokrát na recept na biskupský chlebíček podle mistra cukráře Josefa Maršálka. Skvěle se povedl a doporučuji si recept vyzkoušet.
Štrúdl nebo závin? Ať se mu říká jakkoliv, patří v našich končinách k nejoblíbenějším dezertům. O klasický recept na něj se podělila již Magdaléna Dobromila Rettigová ve své Domácí kuchařce z roku 1826.
Nadýchané struktuře kynutého těsta se jen těžko odolává. Prohlédněte si recept s postupem na kynutou bábovku s mandlemi!
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Štíhlounký dortík aneb sladká radost bez výčitek a mlsejte co hrdlo ráčí, protože je zdravý a nízkokalorický.
Recept na tradiční česká jablka v županu – s náplní z naložených rozinek nebo oblíbené zavařeniny a pečená v troubě.
Tento známý pokrm má tu kouzelnou schopnost navodit nostalgii. Tradice doplněná o neobvyklou a svěží pomerančovou omáčku, kterou si oblíbíte. Prohlédněte si recept s postupem na rýžovo – pomerančový nákyp.
Prohlédněte si recept s postupem na přípravu Makového koláče s tvarohovou náplní a čokoládovou polevou, který hosty nejen potěší, ale i zasytí svoji výživovou hodnotou.
Dokonalá bábovka existuje a je to tato! Šlehačková varianta je neobvykle vláčná a jemná, díky čemu jí ani není potřeba zapíjet. Nebesky se rozplývá na jazyku. Prohlédněte si tento recept s postupem a pochutnejte si!
Příprava jablečné galetky je jednoduchá a výsledek si zamilujete! Buďte součástí rustikální tradice a upečte si tento jablečný dezert. Prohlédněte si recept s postupem na jablečný rustikální koláč.
Mřížkový koláč z brambor a mouky je symbolem jednoduchosti a vynalézavosti. Díky bramborám je těsto jemné a vláčné, přestože neobsahuje vejce. Prohlédněte si recept s postupem na válečný mřížkový koláč z brambor a mouky.