Pomazánky z tuňáka jsou většinou skromné, ale velmi důvtipné. Stačí pár surovin a ihned máte na chlebu kus moře. Tento recept na tuňákovou pomazánku je zvlášť skromný a jednoduchý. Stačí přidat k tuňáku pouze pět surovin a máte na stole večeři či nedělní snídani Kromě tuňáka vám stačí rajče, cibule, trochu sýru Gouda a volitelně i pár kuliček hrášku.Skvělá je i na výlety, když máte chuť na něco domácího a něco chutnějšího než párek ze stánku.
Jestli si ji namažete na kváskový chleba nebo na opečený toast doma, budete ji jíst s krekry nebo bagetkou na zahradě, nebo ji naplníte do vajíček nebo do tortil, vždycky to bude ta chutná domácí tuňáková, kterou si oblíbí hlavně vaše děti. Skvělá je také jako dip k zelenině nebo pečeným bramborám
Recept na jemnou tuňákovou pomazánku hotovou za chvíli
Ingredience potřebné k přípravě tuňákové pomazánky
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji
- 1 menší rajče
- 1/2 menší cibule
- 70 g nastrouhaného sýra Gouda
- 1 lžíce čerstvého hrášku
- sůl
Postup přípravy tuňákové pomazánky
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno.
2. Rajčata nakrájíme na malé kostičky.
3. Tuňáka z konzervy necháme okapat a v misce smícháme s cibulí, rajčetem, nastrouhaným sýrem, hráškem a solí dle chuti.
4. Mažeme na libovolné pečivo.
Tuňák je vděčný společník a snese různé jiné suroviny, proto můžete improvizovat s tím, co máte v lednici.

Pomazánka z uzené makrely s křenem, kapary a červenou cibulkou

Toto je recept na nejlepší chlebíčkovou pomazánku, kterou dělám. Smíchám vejce, oblíbenou rybu a pár surovin
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková