Tvarohové řezy jsou klasickým receptem na řezy, který kombinuje jemné těsto s krémovou tvarohovou náplní a ovocem. Tento dezert se skládá z několika vrstev: těsta, tvarohového pudinku a nadýchaného sněhu z bílků. Těsto je připraveno z mouky, másla, cukru, vajec, žloutků, prášku do pečiva a kakaa, což mu dodává bohatou barvu a chuť. Pudinková náplň se skládá z tvarohu, kukuřičného škrobu, vajec, mléka, oleje, cukru a vanilkového cukru. Na vrchol se přidávají pusinky, které jsou vyrobeny z bílků a cukru a celé řezy jsou pečené, dokud nejsou zlatavé a nadýchané.
Při přípravě tvarohových řezů se vám mohou hodit následující tipy
- Alternativy náplně: Můžete přidat rozinky, kousky čokolády nebo čerstvé ovoce pro zvýšení chuti.
- Bezlepková verze: Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkovou mouku.
- Skladování: Tvarohové řezy skladujte v lednici, aby si uchovaly svou čerstvost a krémovost.
Příprava začíná smícháním ingrediencí na těsto, které se poté nechá odpočívat v lednici
Mezitím se připraví tvarohová náplň smícháním farmářského sýra, škrobu, vajec, mléka, oleje a cukru do hladké směsi. Těsto se vyválí a vloží do pekáče, na něj se nalije tvarohová náplň a přidají se kousky ovoce podle chuti. Koláč se peče asi 30 minut, poté se přidají vyšlehané bílky s cukrem a peče se dalších 15 minut, dokud není povrch zlatavý. Tvarohové řezy chutnají nejlépe, když je necháte přes noc odležet v lednici, kde se chutě krásně propojí a náplň ztuhne. Vyzkoušejte tento lahodný recept na řezy.
Recept na klasické tvarohové řezy s pudinkovým krémem a ovocem
Potřebné vybavení
- Miska
- Plech na pečení
Suroviny
Ingredience na těsto:
- 220 gramů mouky
- 120 gramů másla
- 100 gramů moučkového cukru
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 4 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Ingredience na pudink:
- 500 gramů tvaroh
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 400 mililitrů mléka
- 100 mililitrů oleje
- 100 gramů moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- ovoce
Ingredience na pusinky:
- 5 bílků
- 5 lžic moučkového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Spojte všechny ingredience a vytvořte těsto. Mouku prosijte, aby byla méně hrudkovitá a lépe se mísila.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Lahodné tvarohové řezy s pudinkem
- Oddělte žloutky od bílků (bílky si uložte na později).
Zdroj obrázku: slovakcooking, Voňavé tvarohové řezy s pudinkem
- Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a poté postupně přidejte mouku.
- Směs míchejte ručně, dokud nevznikne hladké těsto.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Lahodné tvarohové řezy s pudinkem
- Těsto dejte do lednice, zatímco připravujete tvarohovou náplň.
- Smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr. Přidejte 4 lžíce kukuřičného škrobu a dobře promíchejte.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tradiční tvarohové řezy s vanilkovým pudinkem
- Směs by měla být řídká, podobně jako těsto na palačinky. Pokud je směs příliš tekutá, nechte ji chvíli stát, nebo přidejte více škrobu.
- Vyválejte těsto na moukou posypaném prkénku na velikost pekáče. Vymažte pekáč olejem a vysypte moukou.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkovou náplní
- Těsto přeneste do pekáče, aby pěkně vyplňovalo dno.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkovou polevou
- Na těsto nalijte tvarohovou náplň.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s jemnou pudinkovou vrstvou
- Pokud chcete, můžete přidat bobule nebo jiné ovoce.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s máslovým pudinkem
- Pečte koláč v předehřáté troubě po dobu 30 minut.
- Zatímco se koláč peče, připravte sníh z bílků. K 5 bílkům přidejte 5 lžic moučkového cukru. Šlehejte bílky, dokud nevzniknou tuhé vrcholy.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkem pro každou příležitost
- Po 30 minutách pečení vyndejte koláč z trouby a navrch rovnoměrně rozložte sníh z bílků. Pečte dalších 15 minut, dokud povrch nezhnědne.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s jemnou vanilkovou příchutí
- Koláč vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout. Poté jej nakrájejte mokrým nožem a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkem a šlehačkou