5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Tvarohové řezy jsou klasickým receptem na řezy, který kombinuje jemné těsto s krémovou tvarohovou náplní a ovocem. Tento dezert se skládá z několika vrstev: těsta, tvarohového pudinku a nadýchaného sněhu z bílků. Těsto je připraveno z mouky, másla, cukru, vajec, žloutků, prášku do pečiva a kakaa, což mu dodává bohatou barvu a chuť. Pudinková náplň se skládá z tvarohu, kukuřičného škrobu, vajec, mléka, oleje, cukru a vanilkového cukru. Na vrchol se přidávají pusinky, které jsou vyrobeny z bílků a cukru a celé řezy jsou pečené, dokud nejsou zlatavé a nadýchané.

Při přípravě tvarohových řezů se vám mohou hodit následující tipy

  • Alternativy náplně: Můžete přidat rozinky, kousky čokolády nebo čerstvé ovoce pro zvýšení chuti.
  • Bezlepková verze: Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkovou mouku.
  • Skladování: Tvarohové řezy skladujte v lednici, aby si uchovaly svou čerstvost a krémovost.

Příprava začíná smícháním ingrediencí na těsto, které se poté nechá odpočívat v lednici

Mezitím se připraví tvarohová náplň smícháním farmářského sýra, škrobu, vajec, mléka, oleje a cukru do hladké směsi. Těsto se vyválí a vloží do pekáče, na něj se nalije tvarohová náplň a přidají se kousky ovoce podle chuti. Koláč se peče asi 30 minut, poté se přidají vyšlehané bílky s cukrem a peče se dalších 15 minut, dokud není povrch zlatavý. Tvarohové řezy chutnají nejlépe, když je necháte přes noc odležet v lednici, kde se chutě krásně propojí a náplň ztuhne. Vyzkoušejte tento lahodný recept na řezy.

Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkem a šlehačkou

Recept na klasické tvarohové řezy s pudinkovým krémem a ovocem

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 1 hodina 15 minut
Porcí 12 kusů
Pokud si chcete na svém talíři dopřát tradiční zákusek, sáhněte po receptu na tvarohové řezy. Lahodný jemný dezert

Potřebné vybavení

  • Miska
  • Plech na pečení

Suroviny

Ingredience na těsto:

  • 220 gramů mouky
  • 120 gramů másla
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Ingredience na pudink:

  • 500 gramů tvaroh
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • 3 žloutky
  • 400 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů oleje
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • ovoce

Ingredience na pusinky:

  • 5 bílků
  • 5 lžic moučkového cukru

Postup 

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Spojte všechny ingredience a vytvořte těsto. Mouku prosijte, aby byla méně hrudkovitá a lépe se mísila.
    Jak připravit tvarohové řezy s pudinkem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Lahodné tvarohové řezy s pudinkem

  • Oddělte žloutky od bílků (bílky si uložte na později).
    Tvarohové řezy s pudinkem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Voňavé tvarohové řezy s pudinkem

  • Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a poté postupně přidejte mouku.
  • Směs míchejte ručně, dokud nevznikne hladké těsto.
    Jak připravit tvarohové řezy s pudinkem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Lahodné tvarohové řezy s pudinkem

  • Těsto dejte do lednice, zatímco připravujete tvarohovou náplň.
  • Smíchejte tvaroh, cukr, vejce a vanilkový cukr. Přidejte 4 lžíce kukuřičného škrobu a dobře promíchejte.
    Tvarohové řezy s pudinkem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Tradiční tvarohové řezy s vanilkovým pudinkem

  • Směs by měla být řídká, podobně jako těsto na palačinky. Pokud je směs příliš tekutá, nechte ji chvíli stát, nebo přidejte více škrobu.
  • Vyválejte těsto na moukou posypaném prkénku na velikost pekáče. Vymažte pekáč olejem a vysypte moukou.
    Krémové tvarohové řezy s pudinkem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkovou náplní

  • Těsto přeneste do pekáče, aby pěkně vyplňovalo dno.
    Tvarohové řezy s lehkým pudinkem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkovou polevou

  • Na těsto nalijte tvarohovou náplň.
    Voňavé tvarohové řezy s pudinkem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s jemnou pudinkovou vrstvou

  • Pokud chcete, můžete přidat bobule nebo jiné ovoce.
    Tvarohové řezy s pudinkovou příchutí

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s máslovým pudinkem

  • Pečte koláč v předehřáté troubě po dobu 30 minut.
  • Zatímco se koláč peče, připravte sníh z bílků. K 5 bílkům přidejte 5 lžic moučkového cukru. Šlehejte bílky, dokud nevzniknou tuhé vrcholy.
    Tvarohové řezy s pudinkem a křupavou krustou

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkem pro každou příležitost

  • Po 30 minutách pečení vyndejte koláč z trouby a navrch rovnoměrně rozložte sníh z bílků. Pečte dalších 15 minut, dokud povrch nezhnědne.
    Lahodné tvarohové řezy s domácím pudinkem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s jemnou vanilkovou příchutí

  • Koláč vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout. Poté jej nakrájejte mokrým nožem a před podáváním posypte moučkovým cukrem.
    Tvarohové řezy s pudinkem a ovocem

    Zdroj obrázku: slovakcooking, Tvarohové řezy s pudinkem a šlehačkou

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká, Slovenská
Klíčové slovo: Ovoce, pudinkový krém, pusinky, řezy na plech, tvaroh, Tvarohové řezy


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest