Máme pro vás úžasnou těstovinovou novinku! Pokud jste milovníky těstovin, špaget obzvláště, a hledáte něco nového a osvěžujícího? Co vás v létě nakopne…tímto receptem na špagety Vás určitě potěšíme. Co byste řekli na lehčí a přitom velice krémovou omáčku, která bude symfonií pro vaše chuťové buňky? Vyzkoušejte tuto avokádovou verzi. Věděli jste, že avokádo se řadí mezi ovoce? Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, ale také dodává omáčce neuvěřitelně hladkou konzistenci. Představte si krémovou texturu klasického Alfreda, ale s příjemným nádechem zelené čerstvosti. Na přípravu této omáčky nepotřebujeme žádné máslo ani velké množství smetany, a tak je ideální volbou pro ty, kteří se snaží jíst zdravěji.
Avokádová verze Alfredo je ideální pro rychlé večeře během pracovního týdne, ale také na rodinné obědy především v letních měsících, kdy nechceme stát dlouho u plotny. Pokud jste vegetarián, vegan nebo snad hledáte lehčí alternativu pokrmu Alfredo, uvidíte, že tato omáčka vás určitě nezklame. Tak neváhejte a pojďte ji vyzkoušet.
Recept na Avokádové Alfredo těstoviny
Uvedené množství je na 4 porce. Příprava zabere 10 minut a vaření maximálně 20 minut.
Potřebné suroviny
- 400 g špaget, uvařených
- 1/2 šálku vody z těstovin
- 2 zralá avokáda, bez pecek
- 4 stroužky česneku, nakrájené
- 1/4 šálku čerstvých petrželových listů
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 1 a 1/4 šálku vody
- parmezán na servírování
- sůl a pepř na dochucení
Postup
1. Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu.
2. Mezitím si připravíme omáčku. V mixéru smícháme avokádo, česnek, petržel, smetanu, citronovou šťávu a parmezán. Osolíme a ochutíme. Přidáme 1 a 1/4 šálku vody a mixujeme do hladka.
3. Na velké pánvi promícháme omáčku z mixeru s uvařenými špagetami. Přidáme 1/4 šálku vody z těstovin. Zahříváme na středním plameni, dokud se vše krásně nepropojí a neprohřeje.
4. Podáváme posypané parmezánem.
Nechte si chutnat.
Tip pro milovníky masa:
- K těstovinám se hodí jakýkoliv kousek opečeného masa nebo jen opražená slanina.