5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept kombinuje lahodnou pečenou masovou roládu z bůčku, připravenou v horkovzdušné fritéze, s bohatou omáčkou z rajčatového protlaku a červeného vína. Jako příloha se podávají domácí špecle ze špaldové mouky. Toto jídlo je ideální pro speciální příležitosti nebo rodinné večeře.

Bůček s česnekem a kořením srolujeme a upečeme v horkovzdušné fritéze. Mezitím připravíme omáčku z opečeného masa, zeleniny, rajčatového protlaku a vývaru. Špecle připravíme z mouky, vajec a minerální vody a uvaříme je v osolené vodě. Pečeni dokončíme v horkovzdušné fritéze pro křupavou kůrku a podáváme s omáčkou, červeným zelím a špeclemi.

Bůčková roláda – křehká, dokonale propečená

Recept na bůčkovou roládu s omáčkou a špeclemi

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 45 minut
Čas vaření 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 45 minut
Porcí 4 porce
Bohatá pečeně z bůčku, připravená v horkovzdušné fritéze, doplněná výbornou omáčkou a domácími špeclemi

Potřebné vybavení

  • Horkovzdušná fritéza

Suroviny

Bůček a omáčka:

  • 1,2 kg bůčku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 10 cm póru
  • 60 g celeru
  • 2 bobkové listy
  • 10 bobulí jalovce
  • ½ lžičky rozmarýnu
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 800 ml vývaru
  • 150 ml červeného vína (volitelně)
  • sůl, pepř

Špecle:

  • 400 g špaldové mouky
  • 4 vejce
  • trochu citronové kůry
  • 250 ml minerální vody
  • 10 g soli

Postup 

  • Bůček nakrájejte a potřete solí, pepřem a česnekem. Srolujte a svázejte kuchyňským provázkem.
    Rolování masa

    Zdroj obrázku: witt-pc, Vepřová pečeně z pekáče

  • Nastavte horkovzdušnou fritézu na 170 °C po dobu 50 minut. Poté přidejte 5 minut na Air Fryer pro křupavou kůrku.
  • Zbytky masa opečte na oleji, přidejte zeleninu, rajčatový protlak, zalijte vývarem a červeným vínem. Vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Z mouky, vajec, citronové kůry, vody a soli vytvořte těsto. Těsto protlačte přes kráječ na špecle do vroucí vody a vařte, dokud špecle nevyplavou na povrch.
  • Pečený bůček podávejte se špeclemi, červeným zelím a bohatou omáčkou.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bůčková roláda, česnek, mrkev, rajčatový protlak, špecle, vepřový bůček



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest