5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Čokoládovo-malinový cheesecake je dezert, který nádherně kombinuje bohatou chuť čokolády s osvěžující kyselostí malin. Tvarohová textura je jemná a plná chuti. Tento dezert je ideální speciální příležitost jako je oslava či návštěva nebo jen tak ke snídani. Uvidíte, že Vás tento dezert nadchne.

Čokoládovo-malinový cheesecake je jednoduchý, zvládne i začátečník v cukrařině. Jediné co je třeba je čas a ideálně nechat přes noc moučník odpočívat v lednici, pro propojení chutí a jejich zvýraznění. Tento dezert je chuťově harmonická bomba. Pokud nemáte rádi tmavou čokoládu, můžete nahradit bílou čokoládou. V bílé textuře zase více vynikne barevný kontrast mezi krémem a malinami.

Věděli jste, že první cheesecake byl vyrobený v Řecku, na ostrově Samos. Podával se sportovcům pro doplnění energie, během prvních olympijských her v roce 776 př.n.l.

Obrázek: cooky.cz, Cheesecake čokoládovo-malinový

Recept na Čokoládovo-malinový cheesecake

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 45 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 6 hodiny 30 minut
Pečeme Čokoládovo-malinový cheesecake, uvedené množství je na dortovou formu 28 cm. Doba přípravy

Potřebné vybavení

  • sporák
  • Trouba
  • ruční mixér
  • Hrnec

Suroviny

Malinová poleva:

  • 200 g čerstvých malin (mohou být i mražené)
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce vody (pokud jsou mražené maliny, vodu nepřidáváme)

Korpus:

  • 250 g sušenky máslové nebo ovesné
  • 4 lžíce másla (rozpuštěného)

Krém:

  • 500 g plnotučného měkkého tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 ks vejce (velikost L)
  • 2 lžičky vanilkové esence
  • 180 g cukru krystal
  • 115 g kvalitní čokolády 70% (lze nahradit bílou čokoládou)

Postup 

Korpus:

  • Sušenky rozmixujeme v mixéru dohladka.
  • Rozpustíme máslo a necháme trochu vychladnout.
  • V míse promícháme sušenky s rozpuštěným máslem.
  • Předehřejeme troubu na 180 stupňů.
  • Dortovou formu vyložíme pečícím papírem.
  • Dno formy vyskládáme sušenkovou směsí a dáme péct do trouby na 8 minut.
  • Po upečení necháme korpus vychladnout.

Malinová poleva:

  • Maliny rozvaříme s cukrem a necháme vychladnout v lednici.

Krém:

  • Promícháme v míse pomocí ručního mixéru tvaroh s cukrem.
  • Následně přidáme vanilkovou esenci a vejce.
  • Nakonec přidáme zakysanou smetanu a promícháme pomocí stěrky.

Cheesecake:

  • Na vychlazený korpus nalijeme krém a navrch po lžících přiléváme polevu.
  • Takto hotový cheesecake vložíme do trouby a pečeme 35 – 40 minut na 180 stupňů.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 260 Kč
Chod: bezmasé jídlo, Dezert
Kuchyně: Americká, Řecká
Klíčové slovo: cheesecake, maliny, plnotučný tvaroh, sušenky, zakysaná smetana


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest