5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Chcete své děti překvapit zajímavým dortem plným barev a s tolik oblíbeným želé? Zkuste tento chutný dort s piškotovým korpusem, 2 vrstvami jahodového želé a pudingovou náplní.

Celkem 4 vrstvy dortu udělají radost nejen dětem. Vrchním zdobením lze dort připravit pro konkrétní účel jako narozeniny, za vysvědčení a jiné. My na zdobení použijeme šlehačku a barevné lentilky, díky kterým je dort ještě veselejší.

Zdroj obrázku: bettykitchen, Recept na kulatý dort s jahodovým želé a pudingem.

Recept na piškotový dort s jahodovým želé

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 50 minut
Pečeme 4 vrstvý barevný dort s jahodovým želé, délka pečení 20 minut. Originálně se tento dort jmenuje Sněhová vločka.

Potřebné vybavení

  • 1 Kulatá forma na dort 28 cm
  • 1 Mísa
  • 1 Hrnec
  • Rušní šlehač

Suroviny

Ingredience na korpus

  • 5 lžic Mouky
  • 5 lžic Cukru
  • 5 ks Vajec
  • Špetka soli

Ingredience na spodní vrstvu želé

  • 300 g Mražených jahod
  • 9 g Potravinářské želatiny (nikoliv dortové želé)
  • 1 lžíce Cukru
  • 6 lžic Vody

Ingredience na náplň

  • 1 balení Vanilkový puding
  • 500 ml Mléka
  • 2 lžíce Cukru

Ingredience na vrchní vrstvu želé

  • 300 g Mražených jahod
  • 9 g Potravinářské želatiny (nikoliv dortové želé)
  • 1 lžíce Cukru
  • 6 lžic Vody

Na posyp nebo ozdobu

  • Šlehačka
  • Lentilky

Postup 

Příprava korpusu

  • V misce si vyšleháme bílky se špetkou soli.
  • Jakmile začne být pěna konzistentní, postupně přidáváme cukr.
  • Po zapracování cukru přidáváme žloutky jeden po druhém s tím, že mezi jednotlivými žloutky vždy šleháme 3 minuty.
  • Následně stěrkou zapracujeme krouživými pohyby mouku.
  • Dáme si předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Formu si vyložíme pečícím papírem a těsto vylejeme do formy.
  • Pečeme v předehřáté troubě 20 minut a necháme vychladnout přímo v troubě.

Příprava první vrstvy želé

  • Do misky dáme želatinu a zalijeme ji 6 lžícemi vody.
  • Želatinu necháme 5-10 minut pracovat.
  • Mezitím si dáme do hrnce jahody s cukrem a dáme vařit, dokud se nerozpustí cukr.
  • Jakmile jsou jahody měkké, rozmixujeme je a rychle smícháme s želatinou.
  • Po vychladnutém korpusu rozetřeme želé a dáme do lednice.

Příprava náplně

  • Uděláme si puding podle návodu na obalu.
  • Necháme zchladnout a nalijeme na dort.
  • Dort dáme do lednice do úplného ztuhnutí.

Příprava druhé vrstvy želé

  • Druhou vrstvu želé uděláme úplně stejně, jako první.
  • Nalijeme na vrstvu pudingu.
  • Dort dáme do lednice do úplného ztuhnutí.

Dokončení

  • Nožem projedeme uvnitř celý okraj dortu, aby se odlepil o formy.
  • Opatrně odstraníme boční část formy.
  • Dozdobíme šlehačkou a bonbóny, které dáme až těstě před servírováním, aby neztratily barvu.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: dort, puding, želé


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest