Dokonalá harmonie nadýchaných kakaových lívanců, lahodné čokoládové polevy a svěžího ovoce. Tímto receptem potěšíte všechny milovníky čokolády, to je evidentní. Dopřejte své rodině tuto energetickou snídani pro co možná nejlepší start do nového dne. Nejvíce se k čokoládě hodí čerstvé borůvky, dodají pokrmu mírně svěží a aromatickou chuť, která se s kakaem dokonale prolne. Tento kulinářský zážitek od vás budou přátele opisovat, tak si ho dobře střežte.

Recept na kakaové lívance s čokoládovou polevou a borůvkami

Délka přípravy do 1 hodiny. 8 porcí.

Ingredience pro přípravu

  • 150 g mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • špetka soli
  • 100 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • čerstvé ovoce (borůvky, banány, jahody, višně…)

Postup přípravy

1. V míse smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a cukr.

2. V další čisté misce rozšleháme vejce a k němu přidáme rozpuštěné máslo a mléko.

3. Suché ingredience promícháme s vaječnou směsí a vytvoříme homogenní směs.

4. Pánev vymazanou olejem rozpálíme a po jedné naběračce vytváříme lívance nebo palačinky.

5. Jakmile se na povrchu objeví první bublinky, otočíme obracečkou a další 1-2 minuty pečeme z druhé strany.

6. Poté si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou.

7. Teplé lívance zalejeme čokoládovou polevou a posypeme čerstvým ovocem.

Kakaové lívance s čokoládovou polevou a borůvkami.
Zdroj obrázku: bucataras, Kakaové lívance s čokoládovou polevou a borůvkami.

Lívance u našich předků

Přestože historie lívanců je propletená a již starověké Řecko nám přináší důkazy o „tagenites“, což byly placky z pšeničné mouky, kakaové lívance jsou něco jiného. Přidání kakaa je novodobá inovace z 20. století.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest