Máte rádi karbanátky? Vyzkoušejte je z krůtího masa. Karbanátky z krůtího masa jsou chutné a zdravé. Krůtí karbanátky jsou bohaté na bílkoviny a nízkotučné. Příprava těchto karbanátků je velmi snadná, potřebujeme jen 7 základních surovin a zbytek za nás vykouzlí trouba.
Tyto krůtí karbanátky jsou úžasně lehké a chutnají výborně i studené. Proto je připravuji na různá rodinná setkání a každý si je moc pochvaluje. Krůtí karbanátky se skládají z mletého krůtího masa, červené cibule, česneku, sojové omáčky, bazalky (nebo petrželky), vejce a strouhanky.
Celá příprava je snadná, všechny suroviny spojíme dohromady a vytvarované karbanátky pečeme. Kdo chce méně zdravou verzi, může karbanátky smažit na oleji.
Recept na pečené krůtí karbanátky
Potřebné suroviny:
- 600 g mletého krůtího
- 1 červenou cibuli najemno nakrájenou
- 2-3 lžíce strouhanky
- 3 lžíce sojové omáčky (kikkoman)
- 4 stroužky česneku (prolisovaný)
- 2 vejce
- nakrájenou větší hrst čerstvé bazalky nebo kadeřavé petrželky
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
1. Do velké mísy dáme všechny suroviny a pořádně vše promícháme. Jakmile vše pořádně promícháme vytvarujeme karbanátky.
2. Vytvarované karbanátky dáme na plech vyložený pečícím papírem.
3. Plech s karbanátky vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů po dobu cca 15 minut (dle velikosti karbanátků).
Hotovo, karbanátky podáváme s vaší oblíbenou přílohou a brambory.
Tipy na další recepty z mletého masa:
- Masové koule jako z IKEA
- Štefánská sekaná pečínka s bramborem a kyselou okurkou
- Lahodný karbanátek s bramborovou kaší a kyselou okurkou
- Plněná dýně směsí z mletého masa
- Masové karbanátky s čínským zelím zapečené s omáčkou
- Neodolatelná Musaka
- Šišky z mletého masa a rýže obalované v těstíčku
- Plněná paprika mletým masem v rajské omáčce