Máte rádi karbanátky? Vyzkoušejte je z krůtího masa. Karbanátky z krůtího masa jsou chutné a zdravé. Krůtí karbanátky jsou bohaté na bílkoviny a nízkotučné. Příprava těchto karbanátků je velmi snadná, potřebujeme jen 7 základních surovin a zbytek za nás vykouzlí trouba.

Tyto krůtí karbanátky jsou úžasně lehké a chutnají výborně i studené. Proto je připravuji na různá rodinná setkání a každý si je moc pochvaluje. Krůtí karbanátky se skládají z mletého krůtího masa, červené cibule, česneku, sojové omáčky, bazalky (nebo petrželky), vejce a strouhanky.

Celá příprava je snadná, všechny suroviny spojíme dohromady a vytvarované karbanátky pečeme. Kdo chce méně zdravou verzi, může karbanátky smažit na oleji.

Suroviny na krůtí karbanátky
Foto: Cooky.cz, Suroviny na krůtí karbanátky

Recept na pečené krůtí karbanátky

Potřebné suroviny:

  • 600 g mletého krůtího
  • 1 červenou cibuli najemno nakrájenou
  • 2-3 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce sojové omáčky (kikkoman)
  • 4 stroužky česneku (prolisovaný)
  • 2 vejce
  • nakrájenou větší hrst čerstvé bazalky nebo kadeřavé petrželky
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

1. Do velké mísy dáme všechny suroviny a pořádně vše promícháme. Jakmile vše pořádně promícháme vytvarujeme karbanátky.

Suroviny na karbanátky
Foto: Cooky.cz, Krůtí karbanátky

2. Vytvarované karbanátky dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Vytvarované karbanátky
Foto: Cooky.cz, Krůtí karbanátky na plechu

3. Plech s karbanátky vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů po dobu cca 15 minut (dle velikosti karbanátků).

Hotové krůtí karbanátky
Foto: Cooky.cz, Upečené krůtí karbanátky

Hotovo, karbanátky podáváme s vaší oblíbenou přílohou a brambory.

Tipy na další recepty z mletého masa:



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest