Další z oblíbených bramborových jídel vhodných především k večeři pro celou rodinu. Uplatníte při něm svou fantazii – kromě brambor můžete přidat suroviny, které zrovna máte doma, nebo které máte rádi. Tohle jednoduché a chutné jídlo zabere jen chvilku a zvládne jej uvařit opravdu každý. Dokonce vás s ním někdy může překvapit manžel či děti.

Výběr je na každém z vás, jestli budou brambory se šunkou a sýrem, anebo budou pouze zeleninové, já dokonce dělám podobné brambory i slaninové a říkáme jim Myslivecké – název tohoto jídla pochází od mé maminky ještě z dětství. Dělám je dodnes a vždycky jsme je k večeři milovali. Ale teď už k našim slibovaným líným koblihám.

Recept na Rychlé zapečené brambory: večeře, kterou zvládne každý

Ingredience potřebné na přípravu pečených brambor v alobalu

  • 4 brambory
  • rostlinný olej
  • sůl
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • chilli paprička (půlka)
  • pepř
  • 1 kapie
  • 150 g žampionů
  • zelený petržel
  • 75 g sýra

Postup přípravy pečených brambor v alobalu

1. Každou bramboru zabalíme do alobalu zvlášť tak, že jedna plochá část brambory je odkrytá.

2. Brambory s alobalem dáme do zapékací misky, každou zalijeme olejem a posypeme solí.

Obrázek receptu na Líné bramborové koblihy, nebo brambory pečené v alobalu, prostá a rychlá večeře pro rodinu
Zdroj: RicettediCasaMia , Recept na Líné bramborové koblihy – brambory zabalíme do alobalu a zakápneme olivovým olejem a osolíme

3. Poté každou bramboru dobalíme tak, že je celá v alobalu. Pečeme v troubě na 200 stupňů 1 hodinu.

Obrázek receptu na zapečené brambory s uzeninou, pórkem a zakysanou smetanou.

Sedlácké zapečené brambory s uzeninou, pórkem a zakysanou smetanou

4. Cibuli nakrájíme na drobno, restujeme na pánvi s olivovým olejem a solí.

5. Půlku chilli papričky zbavíme vnitřka a krájíme na drobné kostičky. Přidáme k restované cibulce a zamícháme.

6. Jednu kapii očistíme a nakrájíme na drobno, taky přidáme na pánev.

7. Dále přidáme na malé kousky nakrájené žampiony a drobně nasekanou petrželovou nať. Promícháme a chvilku provaříme. Vyndáme do misky.

8. Z trouby vytáhneme upečené brambory v alobalu a rozbalíme.

9. Brambory bez alobalu vrátíme do zapékací misky a za pomoci vidličky a nože na vrchní ploché straně brambor vykrojíme důlek, čím nám vzniknou malé mističky.

Obrázek receptu na Líné bramborové koblihy, nebo brambory pečené v alobalu, prostá a rychlá večeře pro rodinu
Zdroj: RicettediCasaMia , Pomocí příborů uděláme v upečených bramborách důlek.

10. Vykrojenou část brambor dáme do misky, rozmačkáme vidličkou a přimícháme do připraveného zeleninového základu.

11. Tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky a přisypeme ke směsi.

12. Směs promícháme a plníme vydlabané důlky brambor.

Obrázek receptu na Líné bramborové koblihy, nebo brambory pečené v alobalu, prostá a rychlá večeře pro rodinu
Zdroj: RicettediCasaMia , Důlky brambor plníme směsí.

13. Při teplotě trouby 200 stupňů pečeme dalších 10 minut.

Servírování

Zapečené plněné brambory podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Obrázek receptu na Masem nadupané bramborové koule

Masem nadupané bramborové koule na dušeném zelí

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest