Dobré bramborové knedlíky jsou nepostradatelnou přílohou k různým pokrmům. Rozhodně si nedokážu představit pečenou kachnu, vepřové výpečky nebo uzené maso bez poctivého domácího bramborového knedlíku. Příprava knedlíků je jednoduchá, proto si dopřejte tyto domácí místo kupování hotových v obchodě. Chuť a textura je vzájemně nesrovnatelná, takže investujte trochu svého času do přípravy. Uvidíte, že domácí bramborový knedlík dá pokrmu úplně jinou úroveň. Recept jsme získali z Facebookové skupiny Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně. Děkujeme za něj paní Anně S.

Pokud hledáte rychlý a chutný recept na bramborové knedlíky, mám pro vás skvělý tip. Tyto bramborové knedlíky připravuji z horkých brambor a jejich příprava je opravdu jednoduchá. Začněte tím, že oloupete a nakrájíte jeden kilogram brambor. Dejte je vařit do osolené vody, kterou osolíte dvěma a půl čajovými lžičkami soli. Jakmile jsou brambory uvařené, sceďte je a přendejte do větší mísy. Mezitím si připravte vodu do většího hrnce a dejte ji vařit. Přeji vám, aby se knedlíky podařily a chutnaly.

Recept na rychlé bramborové knedlíky

Délka vaření 20 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 1 kg brambor
  • 2,5 lžičky soli
  • 1 balení dětské krupičky
  • 1 vejce
  • polohrubá mouka

Postup přípravy

1. Nejdříve si oloupeme a nakrájíme brambory a dáme je vařit do osolené vody.

2. Uvařené brambory scedíme a přesuneme do větší misky.

3. Do velkého hrnce si dáme vařit čistou vodu a brambory mezitím v míse rozšťoucháme do hladka.

Brambory rozšťoucháme.
Zdroj obrázku: Anna S.- Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně, Brambory rozšťoucháme.

4. K bramborám přisypeme dětskou krupičku a pokud jsou stále vodnaté, přisypeme trochu polohrubé mouky.

5. Dále přidáme vejce a vařečkou vše dobře propracujeme.

6. Z těsta vytvoříme 4 válečky a vložíme je do vařící se vody v hrnci.

Knedlíky vložíme do vroucí vody.
Zdroj obrázku: Anna S.- Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně, Knedlíky vložíme do vroucí vody.

7. Během vaření občas knedlíky podeberem a vaříme na mírném ohni 20 minut.

8. Stačí, když se voda vaří jenom mírně, nemusí vyloženě silně bublat.

9. Po uvaření hned podáváme.

Tipy a triky k bramborovým knedlíkům

Pro bramborové knedlíky jsou nejlepší starší brambory, které obsahují více škrobu.

Místo dětské krupičky lze použít hrubou mouku a doplnit ji polohrubou moukou.

Studené knedlíky ohříváme v páře nebo na pánvi s trochou másla.

bramborové knedlíky můžete doplnit špekem, uzeným masem nebo sýrem.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest