Šťavnatý čokoládový dort hotový za čtvrt hodiny a přitom vypadá jako z cukrárny? Zní to až neuvěřitelně, ale přesně takový recept vám teď nabízím. Pokud vás přepadne návštěva nebo chuť na něco sladkého, a chcete to ne za hodinu, ale hned teď, tenhle jednoduchý dort je přesně to, co potřebujete. Snadný, rychlý a přitom skvělý, kombinuje jen pár surovin s jahodami či banánem.

Tenhle čokoládový zázrak zvládnete upéct ještě dřív, než vám vychladne káva – a právě k ní se skvěle hodí. Ať už se ohlásila nečekaná návštěva, nebo si jen chcete udělat radost, tohle je řešení, které nikdy nezklame. Protože čokoláda – ta dává smysl vždycky.

Recept na Čokoládový dort radost hotový za 15 minut

Ingredience na čokoládové těsto

  • 7 ks vejce
  • špetka soli
  • 180 g cukru
  • 150 g mouky
  • 50 g kakaa

Ingredience na smetanový krém

  • 500 g zakysané smetany (2 kelímky)
  • 500 g Mascarpone
  • 150 g cukru

Dále budete potřebovat

  • jahody a banány
  • na polevu čokoláda a máslo

Postup přípravy rychlého čoko-dortu

1. Vejce šlehačem vyšleháme s cukrem a špetkou soli do husté světlé pěny. V jiné misce smícháme mouku s kakaem a prosejeme do vaječné směsi. Jemně promícháme a vylijeme do pečící formy odnímatelným okrajem o rozměrech 45×35 cm vystlaně pečícím papírem.

2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Upečený korpus vyklopíme, stáhneme papír a necháme vychladnout.

3. Vysoký korpus rozřízneme dlouhým nožem nebo udělátkem na krájení korpusů na 4 platy. Jeden plat otočený vrchem dolů vložíme zpět do formy.

4. Ve šlehači si vyšleháme Mascarpone, zakysanou smetanu s cukrem na hladký krém.

5. Nakrájíme si jahody a banány na tenké plátky. Pomocí cukrářského sáčku naneseme na korpus ve formě krém a poklademe nakrájené jahody, přikryjeme druhým platem korpusu.

Obrázek receptu na Čokoládovou radost za 15 minut s tajemstvím uvnitř
Zdroj: DieBestenRezepte, Dort plníme krémem a nakrájeným ovocem.
Koláč s tvarohovou náplní a čokoládovou krustou a tenkým těstem

Švédský čokoládový crumble koláč: Sypaný koláč s tvarohovou náplní a tenkým těstem

6. Opět naneseme vrstvu krému a poklademe kolečky banánu. Opět přikryjeme 3. platem korpusu a naneseme další krém. Poklademe znovu plátky jahod a přilijeme posledním platem korpusu.

7. Na vrch dortu naneseme zbytek krému a nožem do hladka upravíme. Dort uložíme do lednice a připravíme si polevu.

8. Čokoládu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnce, rozmícháme do hladka a rozetřeme na vrch dortu.

9. Odebereme boční část formy a zdobícím sáčkem dort dle libosti ozdobíme čokoládovou polevou a zbytky krému.

Tajemství tohoto dortu je uvnitř schované a připraví příjemné překvapení, protože čokoláda s chutí jahod a banánu, je něco fantastického.

Obrázek receptu na kokosové řezy s čokoládovým krémem.

Kokosové řezy s čokoládovým krémem pro slavnostní chvíle: Dezert, který se doslova rozplývá na jazyku

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest