Nepečené dorty a dezerty mám moc ráda, protože bývají zároveň osvěžující a člověk se po nich necítí přecpaný. Pokud hledáte ještě ke všemu opravdu rychlý dezert, je to právě náš recept. Je velmi laodný, osvěžující a zároveň bohatý a uspokojivý. Jako bonus nemusíte v kuchyni trávit dlouhé hodiny. Nepečený tvarohový dezert s ovocem je ta správná volba.
Je to dezert, který je dobré si připravit dopředu a nechat ho uležet v lednici, aby se chutě dokonale propojily a piškoty změkly. Pak totiž bude symfonie chutí opravdu dokonalá. Ať už je to rodinná oslava nebo spontánní setkání s přáteli, tento dezert je vždycky hitem, díky jeho nadýchanosti a svěžesti.
Recept na Nepečený tvarohový dort s jahodami, malinami a borůvkami
Potřebné vybavení
- Dortová forma
Suroviny
Ingredience na dortovou formu 20 cm
- Čerstvé ovoce (množství podle oblíbenosti, my máme rádi hodně ovoce, tak kolem 700g (jahody, maliny, borůvky). V zimním počasí můžete čerstvé ovoce nahradit kompotem)
- 250 g měkkého plnotučného tvarohu
- 250 g šlehačky ((ušlehané))
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balení cukrářských piškotů
- holandské kakao či nastrouhanou čokoládu na zdobení
Postup
- Ovoce si omyjeme, necháme okapat a nakrájíme (jahody na čtvrtky, maliny a borůvky na půl)
- Mezitím si vyšleháme šlehačku a promícháme ji důkladně s tvarohem a vanilkovým cukrem
- A základ je hotový, nyní vše budeme vrstvit do dortové formy
- Nejprve dáme na dno tenkou vrstvu tvarohového směsi se šlehačkou, následně cukrářské piškoty, teď vrstvu opět krému a pak ovoce
- Teď vše opakujeme – piškoty, krém, ovoce a ukončíme to krémem, který buď poprášíme nastrouhanou čokoládou nebo práškovým holandským kakaem
- Takto hotový dezert dejte ideálně přes noc do lednice, aby piškoty změkly