5 hvězdiček od 3 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Nepečené dorty a dezerty mám moc ráda, protože bývají zároveň osvěžující a člověk se po nich necítí přecpaný. Pokud hledáte ještě ke všemu opravdu rychlý dezert, je to právě náš recept. Je velmi laodný, osvěžující a zároveň bohatý a uspokojivý. Jako bonus nemusíte v kuchyni trávit dlouhé hodiny. Nepečený tvarohový dezert s ovocem je ta správná volba.

Je to dezert, který je dobré si připravit dopředu a nechat ho uležet v lednici, aby se chutě dokonale propojily a piškoty změkly. Pak totiž bude symfonie chutí opravdu dokonalá. Ať už je to rodinná oslava nebo spontánní setkání s přáteli, tento dezert je vždycky hitem, díky jeho nadýchanosti a svěžesti.

Obrázek: cooky.cz, Lahodný Nepečený tvarohový dezert s ovocem do 30 minut

Recept na Nepečený tvarohový dort s jahodami, malinami a borůvkami

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 3 kuchařů
Čas přípravy 30 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 1 dortová forma
Celý dezert máte hotový do 30 minut – nebudete přecpaní, což se obzvláště v teplých dnech hodí 🙂

Potřebné vybavení

  • Dortová forma

Suroviny

Ingredience na dortovou formu 20 cm

  • Čerstvé ovoce (množství podle oblíbenosti, my máme rádi hodně ovoce, tak kolem 700g (jahody, maliny, borůvky). V zimním počasí můžete čerstvé ovoce nahradit kompotem)
  • 250 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 250 g šlehačky ((ušlehané))
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balení cukrářských piškotů
  • holandské kakao či nastrouhanou čokoládu na zdobení

Postup 

  • Ovoce si omyjeme, necháme okapat a nakrájíme (jahody na čtvrtky, maliny a borůvky na půl)
  • Mezitím si vyšleháme šlehačku a promícháme ji důkladně s tvarohem a vanilkovým cukrem
  • A základ je hotový, nyní vše budeme vrstvit do dortové formy
  • Nejprve dáme na dno tenkou vrstvu tvarohového směsi se šlehačkou, následně cukrářské piškoty, teď vrstvu opět krému a pak ovoce
  • Teď vše opakujeme – piškoty, krém, ovoce a ukončíme to krémem, který buď poprášíme nastrouhanou čokoládou nebo práškovým holandským kakaem
  • Takto hotový dezert dejte ideálně přes noc do lednice, aby piškoty změkly
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 160 Kč
Chod: Dezert, Moučníky, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: borůvky, čokoláda, cukrářské piškoty, dezert, holandské kakao, jahody, maliny, nepečený, plnotučný tvaroh, šlehačka, sušené ovoce, tvarohový dort, vanilkový cukr


5 hvězdiček od 3 kuchařů (3 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest