Naprosto perfektní svačina do školy nebo výživná snídaně, kterou připravíte za 15 minut. Zapečené sendviče z toustového chleba se šunkou, sýrem a zeleninou. Na první pohled připomínají mini pizzy a ingrediencemi se jim velmi podobají. Pokud děti vybavíte těmi správnými svačinovými boxy k zachování čerstvosti jídla, jistě si tyto sendviče rády s sebou vezmou do školy nebo na výlet. Vzhledem k bohatosti surovin jim dodají dostatek energie k fungování po zbytek dne a ještě si na nich určitě pochutnají. Pro vegetariánskou variantu stačí odebrat šunku.

Recept na zapečené sendviče

Délka přípravy 15 minut, 5 sendvičů.

Ingredience pro přípravu

  • 10 krajíců toustového chleba
  • 50 g kečupu
  • 150 g sýra
  • 120 g šunky nebo salámu
  • 100 g rajčat
  • 1 nakládaná okurka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce nakrájené cibule
  • sůl
  • olej
  • žampiony (volitelně)

Postup přípravy

1. Na rozpáleném oleji na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme k ní vejce se špetkou soli.

Na rozpáleném oleji na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme k ní vejce se špetkou soli.
Zdroj obrázku: gazdynja, Na rozpáleném oleji na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme k ní vejce se špetkou soli.

2. Dobře promícháme a odstavíme.

3. Plech si vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180°C.

4. Na plech vyskládáme 5 toustových chlebů a naneseme na ně vaječnou směs.

5. Dále posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme zbytkem toustových chlebů.

Posypeme nastrouhaným sýrem.
Zdroj obrázku: gazdynja, Posypeme nastrouhaným sýrem.

6. Vrch těchto toustových chlebů potřeme kečupem a položíme na ně plátky šunky nebo salámu.

Potřeme kečupem.
Zdroj obrázku: gazdynja, Potřeme kečupem.

7. Rajčata nakrájíme na plátky a ty vyskládáme na šunku.

Vyskládáme nakrájená rajčata.
Zdroj obrázku: gazdynja, Vyskládáme nakrájená rajčata.

8. Chutné jsou také žampiony, ale kdo nemá rád, nemusí přidávat.

9. Nyní opět posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme plech do předehřáté trouby na 15 minut.

Opět posypeme sýrem.
Zdroj obrázku: gazdynja, Opět posypeme sýrem.

10. Na hotové zapečené sendviče vyskládáme nakrájené nakládané okurky.

Obložíme nakládanou okurkou.
Zdroj obrázku: gazdynja, Obložíme nakládanou okurkou.

Původ slova “sendvič”

Věděli jste, že sendvič je pojmenován podle britského šlechtice Johna Montagu, čtvrtého hraběte e Sandwiche? Někdy v 18. století údajně požádal svého kuchaře o takové jídlo, které by mohl jíst aniž by musel přerušit svoji hru v kartách. Služebník mu donesl maso mezi dvěma plátky chleba a tak se zrodil sendvič.

Nejlepší recepty z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest