5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Nastrouhejte podzimní jablka, smíchejte je se skořicí a cukrem, a připravte směs. Nakrájené rohlíky namočte v mléce a vrstvěte je do vymazané zapékací mísy spolu s jablečnou směsí a oslazeným tvarohem. Na závěr přelijte směs vajec a medu, pečte na 200°C přibližně 15 minut, dokud povrch nezezlátne.

Autor a obrázek: Lenka K., Žemlovka s podzimními jablky

Recept na Žemlovku s podzimními jablky

Autor receptu: Lenka Kantorová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 4 porce
Připravte se výbornou žemlovku z podzimních jablek. Budete potřebovat skořici, cukr, rohlíky, mléko a tvaroh.

Potřebné vybavení

  • Zapékací mísa

Suroviny

  • 6 ks starých rohlíků
  • 6 ks jablek
  • 300 ml mléka
  • 50 g třtinového cukru
  • polévková lžíce medu
  • 10 g mleté skořice
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 ks vajec
  • máslo na vymazání mísy

Postup 

  • Jako první nastrouháme zhruba šest podzimních jablek ze zahrádky najemno.
  • K nastrouhaným jablkům přisypeme skořici a polovinu třtinového cukru, vše důkladně promícháme.
  • Šest starých rohlíků nakrájíme na zhruba 2 cm tlustá kolečka, která polijeme mlékem, aby se nacucala.
  • Zapékací mísu vymažeme máslem.
  • Na dno mísy naskládáme nacucané rohlíky, jako další vrstvu naneseme jablečnou směs.
  • Jako třetí vrstvu si připravíme polotučný tvaroh, do kterého přidáme zbytek třtinového cukru, tvaroh poté naneseme na jablka.
  • Dále vrstvíme ve stejném pořadí tak, aby po konci surovin zbyly jako poslední namočené rohlíky.
  • Ve sklenici promícháme 2 vejce se lžící medu, tuto směs nalijeme na poslední vrstvu rohlíků.
  • Zapékací mísu dáme do rozehřáté trouby na 200 stupňů, vše pečeme cca 15 minut, dokud nebude rohlíková kůrka zlatavá.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Lenka Kantorová
Chod: Hlavní
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: jablka, mléko, rohlíky, skořice, tvaroh, žemlbába, žemlovka
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest