Sušenky BeBe ve své původní podobě se stále prodávají snad v každém obchodě, přibývají jejich různé varianty, ale ty původní obdélníkové světlé sušenky jsou stále největší klasikou na doma ke kávě nebo jako skvělá svačina na výlet. Za dobu, co jsou na trhu, si našly BeBe sušenky i místo do českých kuchyní, kde se používají jako základ pro různé sladké recepty.
Dnes se podíváme na výbornou buchtu: pudinková Buchta s BeBe sušenkami je jednoduchá a velmi chutná buchta z dob bývalého Československa. Spojuje v sobě vrstvu vanilkového pudinku, korpus a máslové sušenky BeBe, to vše zalité čokoládovou polevou. Vyzkoušejte, jak vám bude chutnat, případně můžete měnit příchutě pudinků, nebojte se lehce experimentovat.
Recept na Pudinkové řezy s BeBe sušenkami – vynikající klasika, která chutná všem
Ingredience na přípravu piškotového těsta
- 4 vejce
- 180 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 ml mléka
Ingredience na přípravu pudinkové náplně
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 1 l mléka
- 1 polévková lžíce cukru
- 120 g másla
- balení BeBe sušenek – podle velikosti plechu
Ingredience na přípravu čokoládové polevy
- 200 g čokolády (hořké nebo na vaření)
- 100 g tuku Omega
- 5 polévkových lžic horké vody
Postup
1. Bílky si oddělíme od žloutků a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko a zamícháme mouku s práškem do pečiva. Řádně promícháme a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč a upečeme v troubě do zlatova. Necháme vychladnout.
3. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink a do teplého vmícháme máslo. Vyšleháme na jemný krém.
4. Krém naneseme na vychlazený korpus a poklademe BeBe sušenkami dle obrázku.
5. Ve vodní lázni si smícháme čokoládu, tuk a vodu a polevou polijeme vrch dezertu.
Tipy
Buchtu podáváme vychlazenou, můžeme podávat ozdobenou kopečkem neslazené šlehačky, dodá jí to šmrnc.