Toto je jednoduchý a chutný pokrm, vhodný či už k snídani, k večeři, a jako rychlá svačina nebo malé pohoštění pro návštěvu. Kombinaci chuti vajec se sýrem a křupavým toastovým chlebem je velice oblíbená a vydatná. V poslední době jsou vajíčka prezentované jako jedna z nejzdravějších surovin vůbec a jsou často používanou surovinou v kuchyních celého světa. Mají bohaté nutriční hodnoty a jsou cenným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů.
Recept na teplý vaječný toast
Ingredience na přípravu
- toastový chléb
- 150 g oblíbené šunky
- svazek jarní cibulky
- 8 vajec uvařených na tvrdo
- 200 g taveného smetanového sýra
- sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy
1. Šunku si nakrájíme na drobné kostičky.
2. K šunce do mísy přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájená vejce.
3. Nakonec přidáme sýr, osolíme a opepříme dle chuti a řádně promícháme.
4. Plátky toastového chleba bohatě namažeme hotovou pomazánkou.
5. Ukládáme na pečící plech a pečeme v troubě 15 minut na 200 stupňů.
Tipy na podávání
Teplý toast můžeme v případě speciálních příležitostí podávat ozdobený například : posypaný pažitkou, pokladené plátky zralého avokáda, které navíc posypeme solí anebo chilli vločkami. Způsobů na zdobení, které toast posunou. na vyěěí úroveň je nespočet a záleží jen na nás, který si zvolíme.