Toto je jednoduchý a chutný pokrm, vhodný či už k snídani, k večeři, a jako rychlá svačina nebo malé pohoštění pro návštěvu. Kombinaci chuti vajec se sýrem a křupavým toastovým chlebem je velice oblíbená a vydatná. V poslední době jsou vajíčka prezentované jako jedna z nejzdravějších surovin vůbec a jsou často používanou surovinou v kuchyních celého světa. Mají bohaté nutriční hodnoty a jsou cenným zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů.

Recept na teplý vaječný toast

Ingredience na přípravu

  • toastový chléb
  • 150 g oblíbené šunky
  • svazek jarní cibulky
  • 8 vajec uvařených na tvrdo
  • 200 g taveného smetanového sýra
  • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

1. Šunku si nakrájíme na drobné kostičky.

Šunku nakrájíme na kostičky.
Zdroj obrázku: obzarciuch, Šunku nakrájíme na kostičky.

2. K šunce do mísy přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájená vejce.

3. Nakonec přidáme sýr, osolíme a opepříme dle chuti a řádně promícháme.

Přidáme ostatní ingredience a zamícháme.
Zdroj obrázku: obzarciuch, , Přidáme ostatní ingredience a zamícháme.

4. Plátky toastového chleba bohatě namažeme hotovou pomazánkou.

Plátky toastového chleba bohatě namažeme.
Zdroj obrázku: obzarciuch, Plátky toastového chleba bohatě namažeme.

5. Ukládáme na pečící plech a pečeme v troubě 15 minut na 200 stupňů.

Upečeme v troubě
Zdroj obrázku: obzarciuch, Upečeme v troubě.

Tipy na podávání

Teplý toast můžeme v případě speciálních příležitostí podávat ozdobený například : posypaný pažitkou, pokladené plátky zralého avokáda, které navíc posypeme solí anebo chilli vločkami. Způsobů na zdobení, které toast posunou. na vyěěí úroveň je nespočet a záleží jen na nás, který si zvolíme.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest