Nepečený lahodný dort z několika vrstev připravíte během pár minut. Krok za krokem si ukážeme, jak na to. Kombinace krému a sušenek se nám rozplyne na jazyku a nikdo nepozná, že dort nepřipravoval profesionál. Jakmile dort dokončíme, dáme ho na několik hodin do lednice, aby ztuhnul. Nejúžasnější na tomto dezertu je, že vážně nevypadá na to, že ho připravoval někdo ve spěchu. Přitom je opravdu tak snadný. Nepečené dorty jsou oblíbené zejména v letním období, kdy už tak vysokou teplotu nechceme ještě doma zvyšovat. Věřím, že takovýmto dortem nepohrdne ani narozeninový oslavenec.
Pokud máte rádi nepečené dezerty, dorty a řezy právě pro jejich snadnou přípravu, můžete si prohlédnout další nepečené recepty. Případně se přihlaste do naší facebookové skupiny na Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně, kde se můžete inspirovat recepty nebo vložit svůj vlastní recept.
Recept na vrstvené nepečené řezy
Ingredience pro přípravu
- 520 ml mléka
- 30 g kukuřičného škrobu
- 30 g mouky
- 1 vejce
- 60 g cukru
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 60 g másla
- 350 g kakaových sušenek
- 1/4 lžičky soli
- 200 g mléčné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
- 90 g lískových ořechů
Postup přípravy
1. V hrnci smícháme mouku, kukuřičný škrob, mléko, vanilkový extrakt, vejce, sůl a cukr.
2. Dáme na sporák a zahříváme za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.
3. Kakaové sušenky si vyskládáme na dno formy a naneseme na 1/3 připraveného krému.
4. Tyto vrstvy ještě 2x zopakujeme a připravíme si polevu.
5. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a přimícháme nasekané ořechy.
6. Polevu naneseme na dort a necháme několik hodin v lednici.
Půvab nepečených dezertů
Nepečené dorty, řezy a jiné dezerty mají obrovskou výhodu v tom, že nemusíte pracně připravovat těsto a rozehřívat troubu. Proto jsou vhodné nejen v teplém letním období, ale také v týdenním shonu, kdy nemáte na přípravu moc času. Tyto řezy vypadají velmi dobře a hned při pohledu na obrázek se mi sbíhají sliny.