5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Dnes si společně připravíme rychlou svačinu, kterou všichni známe především z našeho dětství. A to domácí žloutkový pudink. Postupovat budeme tak, že si v rendlíku zahřejeme mléko a poté k němu přidáme směs žloutků, škrobu a vanilky, kterou jsme rozmíchali ve zbytku mléka. Jakmile pudink zhoustne, přelijeme ho do misek a ozdobíme kakaem. Jedná se o jednoduchou přípravu domácího vanilkového pudinku, nikoliv toho kupovaného v prášku z obchodu. Dobrou chuť.

Autor a obrázek: Michal B., Recept na domácí žloutkový pudink

Recept Domácí žloutkový pudink

Autor receptu: Michal Běhounek
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 5 minut
Celkový čas 15 minut
Porcí 2 porce
Příprava domácí vanilkového pudinku je snadná a rychlá – není nutné kupovat pudink v pytlíku, ale jednoduše si ho připravíte doma podle tohoto postupu.

Potřebné vybavení

  • Rendlík nebo menší hluboký hrnec

Suroviny

  • 500 ml Polotučné mléko
  • 3 ks Žloutky
  • 40 g Kukuřičný škrob
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
  • 70 g Bílý cukr
  • Kakao (dle chuti na ozdobu)

Postup 

  • Vezmeme rendlík, ve kterém zahříváme 400 ml polotučného mléka.
  • Zároveň vedle ve zbytku mléka rozmícháme metlou 3 žloutky, kukuřičný škrob a vanilkový extrakt.
  • Vše promícháme a bez hrudek přidáme do rendlíku s teplým mlékem.
  • Vše opět důkladně promícháme, přidáme cukr a stále mícháme zhruba 5 minut.
  • Když nám pudink začne houstnout tak, že se udrží na vařečce, sundaváme z plotny.
  • Obsah rendlíku ihned přelíváme do servírovacích misek.
  • Na ozdobení můžeme vršek posypat kakaem.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Michal Běhounek
Chod: Svačina
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: domácí pudink, vanilkový pudink, žloutkový pudink
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


5 from 1 vote (1 rating without comment)

Write A Comment

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest