Dnes si společně připravíme rychlou svačinu, kterou všichni známe především z našeho dětství. A to domácí žloutkový pudink. Postupovat budeme tak, že si v rendlíku zahřejeme mléko a poté k němu přidáme směs žloutků, škrobu a vanilky, kterou jsme rozmíchali ve zbytku mléka. Jakmile pudink zhoustne, přelijeme ho do misek a ozdobíme kakaem. Jedná se o jednoduchou přípravu domácího vanilkového pudinku, nikoliv toho kupovaného v prášku z obchodu. Dobrou chuť.

Recept Domácí žloutkový pudink
Potřebné vybavení
- Rendlík nebo menší hluboký hrnec
 
Suroviny
- 500 ml Polotučné mléko
 - 3 ks Žloutky
 - 40 g Kukuřičný škrob
 - 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
 - 70 g Bílý cukr
 - Kakao (dle chuti na ozdobu)
 
Postup
- Vezmeme rendlík, ve kterém zahříváme 400 ml polotučného mléka.
 - Zároveň vedle ve zbytku mléka rozmícháme metlou 3 žloutky, kukuřičný škrob a vanilkový extrakt.
 - Vše promícháme a bez hrudek přidáme do rendlíku s teplým mlékem.
 - Vše opět důkladně promícháme, přidáme cukr a stále mícháme zhruba 5 minut.
 - Když nám pudink začne houstnout tak, že se udrží na vařečce, sundaváme z plotny.
 - Obsah rendlíku ihned přelíváme do servírovacích misek.
 - Na ozdobení můžeme vršek posypat kakaem.