5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Kávový dort ze zakysané smetany se vyznačuje svou vláčností a vynikající chutí. Tento lahodný kávový koláč je pokryt nádhernou drobenkovou polevou a využívá pouze jednoduché ingredience. Jedná se o jeden z nejjednodušších a zároveň nejlahodnějších receptů na dort, který si můžete připravit!

Tento recept je vyroben z jednoduše dostupných ingrediencí, které můžete snadno najít v jakémkoli obchodě s potravinami. Klíčem k úspěchu je příprava předem – dort chutná ještě lépe druhý den, což z něj dělá ideální volbu pro snídani, brunch nebo oběd.

Obrázek: afarmgirlskitchen, Kávový dort připravený ze základních ingrediencí

Recept na kávový koláč připravený ze základních ingrediencí

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 1 hodina
Porcí 3 kusy
Z kávy si nemusíme připravit jen lahodný nápoj, může nám sloužit i jako příprava dortu

Potřebné vybavení

  • 3 Formy na pečení
  • Miska

Suroviny

Ingredience na přípravu těsta:

  • 2 šálky krystalového cukru
  • ½ šálku másla (změklého)
  • 4 vejce
  • 1 ¼ šálku plnotučné zakysané smetany
  • 4 šálky dortové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek borůvek

Ingredience potřebné na drobenku:

  • ½ šálku másla
  • 1 šálek krystalového cukru
  • ¾ šálku mouky
  • ½ lžičky mleté ​​skořice

Postup 

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů. Vyložte tři chlebové formy pečicím papírem a dejte stranou.
  • Ve velké míse stojanového mixéru nebo pomocí elektrického ručního mixéru ušlehejte máslo a cukr do krémova.
  • Přidejte sůl, vejce, vanilku a zakysanou smetanu a dobře promíchejte.
  • Přidejte polovinu mouky a promíchejte. Přidejte zbytek mouky a prášek do pečiva a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Jemně vmíchejte borůvky do těsta.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte mezi tři formy na bochníky. Na každý nepečený kávový dort rovnoměrně rozetřete polevu.
    Posypky na kávový dort

    Obrázek: afarmgirlskitchen, Kávový dort s posypem

  • Formy na bochníky položte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte v předehřáté troubě po dobu 60-65 minut. Dorty jsou hotové, když párátko zapíchnuté do středu vyjde čisté.
  • Před krájením nechte koláče vychladnout 20 minut.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Přidejte do receptu více skořice, pokud chcete tmavší a výraznější drobkovou polevu.
Cena: do 90 Kč
Chod: Dezert, Snídaně
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: dort, káva, smetana



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest