Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Karbanátky jsou tradiční české placičky z mletého masa, obohacené o česnek a majoránku. Tento recept přináší snadný postup, jak si karbanátky připravit doma. Vepřové sádlo, na kterém se smaží, jim dodává typickou chuť a křupavou kůrku.

U nás doma milujeme všichni šťavnaté karbanátky, samozřejmě připravené z kvalitního hovězího nebo vepřového masa. Vychutím je směsí koření, která zvýrazňuje jejich bohatou chuť a vůni. K nim se podávám sametově jemnou bramborovou kaši s rozpuštěným máslem, která v ústech doslova taje a přináší příjemný kontrast ke křupavé textuře karbanátků. A samozřejmě nesmí chybět kyselá okurka jako příloha – tak co, navnadila jsem Vaše chuťové buňky? Je to prostě klasická dobrota…

Příprava karbanátků je jednoduchá

Kostky bílého chleba namočíme do mléka, aby nasákly tekutinou. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek. Poté smícháme mleté hovězí a vepřové maso se solí, majoránkou, pepřem, česnekem, cibulí a namočenými kousky chleba. Vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na vepřovém sádle dozlatova.

Šťavnaté karbanátky z hovězího a vepřového mletého, s jemnou kaší a kyselou okurkou

Recept na šťavnaté karbanátky s jemnou bramborovou kaší a kyselou okurkou

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 45 minut
Porcí 14 kusů
Tradiční karbanátky z mletého masa s bohatou chutí česneku a majoránky, smažené do zlatova

Potřebné vybavení

  • Struhadlo
  • Pánev

Suroviny

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 1 hrnek studeného mléka
  • 1 šálek kostek bílého chleba
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ½ lžičky soli
  • 1 lžička sušené majoránky
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • ½ šálku strouhanky
  • vepřové sádlo (na smažení)

Postup 

  • Kostky bílého chleba namočte do mléka a nechte je nasáknout.
  • Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno.
  • Do mísy dejte mleté hovězí a vepřové maso, přidejte sůl, majoránku, pepř, cibuli, česnek a namočené kostky chleba.
    Maso

    Maso na přípravu karbanátků

  • Rychle promíchejte směs, aby se spojily všechny ingredience.
  • Z masové směsi tvarujte placičky a obalte je ve strouhance.
    Recept na šťavnaté karbanátky

    Šťavnaté karbanátky z hovězího a vepřového mletého, s jemnou kaší a kyselou okurkou

  • Smažte karbanátky na středním plameni na vepřovém sádle nebo oleji dozlatova z obou stran.
    Karbanátky a smažení

    Smažení karbanátků na oleji

  • Podávejte s bramborovou kaší přelitou máslem a kyselou okurkou.
    Recept na šťavnaté karbanátky

    Šťavnaté karbanátky z hovězího a vepřového mletého, s jemnou kaší a kyselou okurkou

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: hovězí maso, karbanátky, mleté hovězí maso, smažení, vepřové maso


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest