Buchta s názvem Macecha řezy je v mnoha domácnostech naprosto nejoblíbenějším dezertem, který nikdy nezklame. Je vláčná, nadýchaná a díky kombinaci světlého a kakaového těsta s vanilkovým pudinkem opravdu potěší každého milovníka sladkého. Tento recept je osvědčený a jednoduchý, ideální pro rodinné odpoledne nebo návštěvu přátel.

Věděli jste, že podobné vrstvené buchty s pudinkem byly oblíbené už u našich babiček? Kombinace jemného těsta a krémového pudinku vytváří dokonalý kontrast, který si zamilujete i vy.

Recept na řezy Macecha s vanilkovým pudinkem a kakaem

Délka pečení v troubě 25 až 30 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 5 žloutků
  • 230 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl oleje
  • 280 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 5 bílků (na sníh)
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 l mléka (na pudink)
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce cukru (na pudink)
  • 2–3 zakysané smetany
  • Granko na posypání

Postup přípravy buchty snů – řezů Macecha

1. Žloutky, krystalový cukr, vanilkový cukr a vlažnou vodu utřeme do světlé pěny.

2. Přidáme olej, polovinu prášku do pečiva a polohrubou mouku, promícháme.

3. Z bílků ušleháme pevný sníh a jemně ho vmícháme do těsta.

4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné přidáme kakao a dobře promícháme.

5. Na vymazaný a vysypaný plech (nebo plech s pečícím papírem) nalijeme světlé těsto.

6. Na světlé těsto nalijeme kakaové těsto.

7. Uvaříme vanilkový pudink z 1 litru mléka, 2 pudinků a 2 lžic cukru. Horký pudink po lžících pokládáme na vrstvu kakaového těsta.

8. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, kontrolujeme špejlí.

9. Po upečení a mírném vychladnutí potřeme buchtu zakysanou smetanou (2 až 3 lžíce) a posypeme Grankem.

10. Necháme buchtu vychladnout, aby se chutě spojily.

Tipy redakce

  • Pokud chcete buchtu ještě vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci zakysané smetany.
  • Pro výraznější chuť kakaového těsta použijte kvalitní hořké kakao.
  • Vanilkový pudink můžete obměnit za čokoládový nebo karamelový, podle chuti.
  • Buchtu podávejte s čerstvým ovocem nebo šlehačkou pro ještě větší gurmánský zážitek.
  • Pečte buchtu na střední příčce trouby, aby se pekla rovnoměrně.
Obrázek receptu na macecha řezy s pudinkem, šlehačkou a jahodami.

Macecha řezy: Tentokrát ale s pudinkem, šlehačkou a jahodami

Obrázek receptu na Macecha řezy - sladká pochoutka s překvapením

Macecha řezy – sladká pochoutka s překvapením

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest