Nepečené dorty jsou skvělé zejména během horkých letních dní. Trouba prokazatelně zvyšuje průměrnou teplotu v domácnosti a o to rozhodně nikdo nestojí. Pro přípravu tohoto meruňkového krémového dortu potřebujeme máslové sušenky, které nám vytvoří alespoň minimální základ. Sušenky pokrývají 2 různé vrstvy krémů, každý trochu jiný a originální. Mezi krémy narazíme na meruňkovou směs, která nám příjemně zvýrazní a oddělí chutě jednotlivých krémů. Navrchu najdeme osvěžující želé s čerstvými meruňkami, prostě ideální dort během léta.

Tento nepečený dort si zamiluje každý, kdo má rád lehké a osvěžující chutě. Kombinace meruňkové směsi a lahodných krému je totiž neodolatelná. Příprava vám nezabere ani moc času a rozhodně se u ni nezapotíte.

Recept na meruňkový nepečený dort

Obrázek receptu na nepečený meruňkový dort.
Zdroj obrázku: Olga Wallner, Recept na nepečený meruňkový dort.

Ingredience pro přípravu

  • balení máslových sušenek
  • 700 ml vody
  • 2 citronové galaretky (nebo jiné želé v prášku)
  • čerstvé meruňky
  • meruňkový marmeláda nebo džem
  • citronová šťáva

Spodní krém:

  • 2 meruňkové pudingy
  • 700 ml mléka
  • 125 g změklého másla
  • 1 mascarpone
  • cukr

Horní krém:

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač
  • 1 mascarpone
  • cukr

Postup přípravy spodního krému

1. Nejdříve si uvaříme mléko s meruňkovým pudingem a cukrem dle chuti. Kdo má raději sladký krém, může přidat více cukru.

Smícháme spolu mléko, pudingy a cukr.
Zdroj obrázku: Olga Wallner, Smícháme spolu mléko, pudingy a cukr.

2. Puding nalejeme do mísy a zakryjeme ji potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala vrchu pudingu.

Puding dáme zchladit pod potravinářskou fólii.
Zdroj obrázku: Olga Wallner, Puding dáme zchladit pod potravinářskou fólii.

3. Puding necháme zchladnout a mezitím si na dno formy vyskládáme první vrstvu sušenek.

4. Do zchladlého pudingu během šleháni ručním mixérem přidáme změklé máslo a mascarpone.

5. Hotový krém rozetřeme na sušenky a na něj rozložíme další vrstvu máslových sušenek.

6. Druhou vrstvu sušenek potřeme meruňkovou marmeládou a pokapeme citronovou šťávou dle chuti.

Příprava vrchního krému

1. V čisté míse si vyšleháme smetanu ke šlehání se ztužovačem a během šlehání přidáme mascarpone a opět cukr dle naší potřeby.

2. Takto hotový krém natřeme rovnoměrně na sušenky s meruňkovou marmeládou.

3. Na tento krém rozložíme čerstvé nakrájené meruňky.

Vyskládáme meruňky.
Zdroj obrázku: Olga Wallner, Vyskládáme meruňky.

Dokončení

1. Podle návodu na obalu si připravíme citronové želé s tím rozdílem, že budeme ignorovat množství vody v návodu na přípravu a uděláme je dohromady pouze ze 700 ml.

2. Hotové želé mícháme, dokud mírně nezchladne a nalejeme ho na vrch dortu.

3. Hotový dort dáme na noc do lednice.

Tipy na jiné variace

Alternativní ovoce je jednou z možností jiných variant. Pokud nemáte meruňky nebo máte raději něco jiného, dejte průchod své fantazii. Za mě je skvělá alternativa mango nebo maliny.

Mandlové aroma skvěle zvýrazní chuť meruněk. Tyto dvě chutě se spolu totiž skvěle dolpňují. Docílíte toho přidáním malého množství mandlového extraktu do krému.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest