Nepečené dezerty připravuji hlavně v létě, kdy se mi ani za nic nechce zapínat troubu. Lotus řezy díky mascarpone připomínají italské tiramisu, ale jejich příprava je ještě o něco jednodušší. Nepotřebujeme kávu, sušenky Lotus jsou natolik výrazné, že dodají řezům vynikající chuť s minimální nutností dochucování.

Dezert máte hotový za chvíli, je opravdu velmi nenáročný. Co ale doporučuji, je nechat ho uležet do druhého dne v lednici. Lotusky jsou totiž dost křupavé a čerstvý dezert se špatně krájí. Druhý den už sušenky stihnou vstřebat dostatek vlhkosti a pracuje se s nimi mnohem lépe. Také se propojí jednotlivé chutě a výsledné řezy vážně stojí za to.

Recept na nepečené Lotus řezy s mascarpone

Doba přípravy: 20–25 minut + chlazení přes noc nebo minimálně 4 hodiny

Co potřebujeme na nepečené řezy z Lotus sušenek

  • 3 balíčky Lotus sušenek (karamelové sušenky)
  • 400 g smetany ke šlehání
  • 400 g mascarpone
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1–2 lžíce rumu (dle chuti)
  • Strouhaný perník nebo kakao na posypání

Postup přípravy lotuskového zákusku

1. Vyšleháme smetanu s cukrem. Přidáme vanilkový cukr, rum a zašleháme mascarpone.

2. Na plech položíme vrstvu sušenek Lotus, na ni natřeme krém, na něj zase vrstvu sušenek a navrch opět krém.

3. Celé ozdobíme nastrouhaným perníkem, případně rozdrcenými Lotuskami.

4. Dáme odležet do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.

Variace na lotuskové téma

  • Do krému můžeme zamíchat rozpuštěnou čokoládu nebo kakao. Kombinace s lotuskami? Exkluzivní.
  • Pro „tiramisu“ efekt přidáme do krému jedno espresso.
  • Vyměníme rum za Malibu nebo jiný kokosový likér pro exotičtější vibe.
Obrázek k receptu 3BIT řezy

3BIT řezy s karamelovým krémem: Křupavý dezert na plech inspirovaný známou tyčinkou

Obrázek receptu na Sladký nepečený šlehačkový dezert – rychlou pochoutku pro nečekané návštěvy

Sladký nepečený šlehačkový dezert – rychlá pochoutka pro nečekané návštěvy ze 4 ingrediencí

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest