Tento lahodný recept ze středomořské kuchyně na tresku v parmezánové krustě s tymiánem je skvělou volbou pro jídlo v pracovním týdnu. Tento chutný recept na zdravou rybu, zvládnete za méně než 30 minut!
Nejen, že je to zdravé jídlo, ale díky křupavé struktuře je treska s neutrální chutí mimořádně chutná, takže si ji zamiluje celá vaše rodina!
Recept na Parmezánovou tresku s tymiánem
Tento recept si oblíbí i Vaše děti, protože křupe a je moc dobrý.
Potřebné vybavení
- Trouba
Suroviny
- 4 filety z tresky ((150-200 g filet))
- 1 hrnek strouhanky ((75 g))
- 1/3 šálku parmazánu ((50 g))
- 2 stroužky česneku nebo česnekového prášku
- 2 lžíce čerstvého tymiánu nebo 2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 kus citrónu (organického, protože použijeme jeho kůru)
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- černý pepř
- čerstvý tymián (může být i sušený)
Postup
- Předehřejeme troubu na 180 °C
- Plech vyložíme pečícím papírem
- Filety tresky osušíme papírovými utěrkami, z obou stran ochutíme solí a pepřem
- Rybí filety položíme na připravený plech
- Smícháme v míse ingredience na krustu tresky: strouhanku, parmazán, citronovou kůru, čerstvý tymián, česnek a olivový olej
- Vytvořenou směs dáme na filety. Nevadí,když nám něco spadne
- Pečeme 12–15 minut při 180 °C, dokud není kůrka zlatavě hnědá
- Dobrou chuť!