5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Tento lahodný recept ze středomořské kuchyně na tresku v parmezánové krustě s tymiánem je skvělou volbou pro jídlo v pracovním týdnu. Tento chutný recept na zdravou rybu, zvládnete za méně než 30 minut!

Nejen, že je to zdravé jídlo, ale díky křupavé struktuře je treska s neutrální chutí mimořádně chutná, takže si ji zamiluje celá vaše rodina!

Zdroj obrázku: cooky.cz, videorecept na Parmezánová treska s tymiánem

Recept na Parmezánovou tresku s tymiánem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut
Porcí 4 osoby
Tento recept si oblíbí i Vaše děti, protože křupe a je moc dobrý.

Potřebné vybavení

  • Trouba

Suroviny

  • 4 filety z tresky ((150-200 g filet))
  • 1 hrnek strouhanky ((75 g))
  • 1/3 šálku parmazánu ((50 g))
  • 2 stroužky česneku nebo česnekového prášku
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu nebo 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 kus citrónu (organického, protože použijeme jeho kůru)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • černý pepř
  • čerstvý tymián (může být i sušený)

Postup 

  • Předehřejeme troubu na 180 °C
  • Plech vyložíme pečícím papírem
  • Filety tresky osušíme papírovými utěrkami, z obou stran ochutíme solí a pepřem
  • Rybí filety položíme na připravený plech
  • Smícháme v míse ingredience na krustu tresky: strouhanku, parmazán, citronovou kůru, čerstvý tymián, česnek a olivový olej
  • Vytvořenou směs dáme na filety. Nevadí,když nám něco spadne
  • Pečeme 12–15 minut při 180 °C, dokud není kůrka zlatavě hnědá
  • Dobrou chuť!

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 500 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Středomořská
Klíčové slovo: křupavé těstíčko, parmezán, ryba, treska, tymián


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest