Když přijde na vánoční nebo jinou sváteční přípravu cukroví, máloco dokáže navodit tu pravou atmosféru tak, jako vůně čerstvě upečených sušenek. Dnes si připravíme něco neobyčejného, co se hodí jak na sváteční stůl, tak na jakýkoliv odpolední čaj. Ovesné sušenky s čokoládou spojují zdravé ovesné vločky s dekadentní chutí čokolády, čímž vzniká perfektní kombinace, která potěší malé i velké. A nejenže jsou chutné, ale díky ovesným vločkám můžeme tento recept považovat za trochu zdravější alternativu tradičního cukroví. Tak se do toho pustíme!

Recept na ovesné sušenky s čokoládou

Délka pečení v troubě 14 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 1 hrnek másla nebo margarínu
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1,5 hrnku mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 340 g nasekané čokolády
  • 1 a 1/4 hrnku ovesných vloček

Postup přípravy

1. V míse si vyšleháme cukr s máslem do nadýchané hmoty a poté do ní zapracujeme vejce s vanilkovým extraktem.

2. V samostatné míse si smícháme cukr, mouku, jedlou sodu, sůl a skořici.

3. Tyto suché ingredience zapracujeme do vyšlehané hmoty.

4. Do tohoto těsta vmícháme nadrobno nasekanou čokoládu a poté ovesné vločky.

5. Plech si vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a troubu si dáme předehřát na 190°C.

6. Po lžících dávkujeme na plech těsto a tvoříme sušenky.

7. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 – 14 minut.

Ovesné vločky.
Zdroj: commons.wikimedia, Ovesné vločky.

Tip pro vás na závěr

Jakmile jsou sušenky úplně vychladlé, můžete je uchovávat v uzavíratelné dóze, kde si udrží čerstvost několik dní. Jsou skvělé k čaji, kávě nebo jako sladká svačinka pro děti. Ať už je nabídnete jako cukroví během sváteční sezóny, nebo si je upečete jen tak pro radost, určitě s nimi sklidíte úspěch!

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest