Pokud hledáte způsob, jak obměnit grilovací menu a překvapit své hosty něčím opravdu výjimečným, máme pro vás recept, který vás nadchne. Grilovaná krkovice na asijský způsob je kombinací šťavnatého masa a exotických chutí, to vše nás přenese na daleký východ. Velká výhoda tohoto pokrmu je jeho velmi jednoduchá příprava. Je to ideální jídlo v teplém období či v pracovním týdnu, kdy člověk u plotny nechce trávit příliš času.
Takto připravené maso nemusíte vždy jen grilovat, je možné ho upéct v troubě a opéct na pánvi. Na všechny způsoby je tento pokrm lahodný. Trouba dodá masu naopak víc zkaramelizované chuti.
Vyzkoušejte všechny způsoby a sami ohodnoťte, která varianta vám chutná nejvíce.
K pokrmu můžeme podávat jako přílohu cokoliv, my chtěli větší autentičnost Asie, tak podáváme s dušenou rýží, salátovou okurkou a sojovou omáčkou Kikkoman.
Recept na Grilovanou krkovici na asijský způsob
Uvedené množství je pro 4 osoby. Doba přípravy 10 minut, délka marinování minimálně 30 minut. Grilování na kontaktním grilu 15 minut. Pokud budete péct, počítejte s 30 minutami, aby byly steaky krásně glazurované.
Potřebné suroviny
- 5 plátků krkovice
- 4 lžíce sojové omáčky Kikkoman
- 2 lžíce omáčky Teriyaki
- 2 lžičky bílého pepře
- 2 lžíce vody
Postup
1. Nejprve si připravíme marinádu. Do větší misky si dáme všechny omáčky: sojovou a teriyaki, bílý pepř a vodu, promícháme a v marinádě obalíme každý plátek masa. Takto připravené maso necháme v míse s marinádou a přikryjeme potravinovou folií a dáme na 30 minut odležet do lednice.
2. Po 30 minutách dáme maso péct buď do trouby s funkcí grilu nebo na grilovací pánev či na kontaktní gril, jako my. Na rozpálený gril dáme plátky a opékáme po dobu 10-15 minut, podle vašich preferencí.
3. Hotové maso nakrájíme na tenčí plátky a podáváme s dušenou rýží, nakrájenou salátovou okurkou a nějakou omáčkou, my máme sojovou kikkoman.
Nechte si chutnat.