Máte rádi plísňové sýry? Dnes vás naučíme zajímavý způsob, jak si ho vychutnat. Recept na rozpečený Camembert nebo jiný plísňový sýr, vás okouzlí pro svou jednoduchost a je naprosto vynikající! Takto připravený sýr je nejen lahodný, ale také ideální pro pohoštění na jakoukoliv příležitost. Pojďme se tedy podívat, jak si tuto dobrotu vytvořit za 15 minut!
Rozpečený plísňový sýr je na sociálních sítích velmi oblíbený, tak jsme i my neodolali a vyzkoušeli. A moc ho doporučujeme, je to doopravdy zajímavá a jednoduchá verze – rozpečený camembert. Sýr můžete použít jakýkoliv máte rádi, i hermelín je výborný. Dokonalé je, že máte kompletní jídlo hotové za 15 minut vč. pečiva i zeleniny.👌
Recept na Rozpečený Camembert
Potřebné suroviny:
- 160 g plísňový sýr – my máme Francouzský sýr Camembert
- 250 g cherry rajčat
- 3 lžíce pesta (bazalkové nebo petrželové)
- 1 francouzská bageta (nakrájená na plátky)
- 2-4 lžíce kvalitního olivového oleje (dle vaší obliby)
- 2-4 stroužky česneku dle vaší obliby (nakrájený na plátky)
Postup:
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů.
2. Očistíme si stroužky česneku a nakrájíme na plátky.
3. Plísňový sýr rozkrájíme a mezi jednotlivé dílky vložíme česnek. Takto připravený sýr přeneseme do zapékací nádoby. Okolo sýra rozsypeme rajčata (nebo je srovnáme).
4. Rajčata pokapeme pestem. A po obvodu nádoby dáme nakrájenou bagetu. Takto vše pokapeme olivovým olejem.
5. Dáme péct na 10 minut. Pečením se sýr rozpustí, rajčata změknou a bagetky se opečou. Hurá máme hotový pokrm a můžeme rovnou konzumovat z formy.
Konzumuje se to tak, že si vezmete opečenou bagetu, kterou ponoříte do rozpečeného sýru a na to si dáte rajčátko. Dokonalá jednohubka například k vínu.
Dobrou chuť.
Napište nám váš tip, jak tento recept vylepšit.