Pomazánky jsou velice oblíbené, protože jsou rychlé, většinou snadné a super svačinka či studená večeře. Ale i jako pohoštění na chlebíčky, jednohubky a podobně. Dnes vám chci představit pomazánku z většinou oblíbené moravanky – i když ne pro každého. Jelikož její chuť je dost specifická sladkokyselá až ostrá a kombinace těch hodně druhů zeleniny může být pro někoho moc. Ale někdo jí zase miluje a rád přidává do různých pokrmů.

Moravanka je vhodná do pomazánek pro svojí jednoduchost, protože zelenina je již připravená a nakrájená, takže jí stačí pouze scedit – dodá pomazánce šmrnc a její sladkokyselá chuť jí osvěží. No a spoustě lidí připomíná časy dětství, kdy se často přidávala na chlebíčky a podobně, jelikož čerstvé zeleniny až tolik k mání nebylo.

Recept na něco na chleba se zeleninou z moravanky

Ingredience potřebné na pomazánku na chleba připravenou z Moravanky

  • 1 rozmixovaná Moravanka bez feferonek a nálevu
  • 150 g nastrouhaného salámu Junior
  • 200 g nastrouhaného sýru Eidam
  • kelímek majonézy
  • špetka soli

Postup přípravy pomazánky

1. Kvalitně scezenou Moravanku bez feferonky rozmixujeme na hladkou hmotu.

2. Rozmixovanou Moravanku smícháme v misce s nastrouhaným Juniorem a Eidamem.

3. Přidáme majonézu a dle chuti osolíme. Všechno řádně promícháme.

Podáváme s oblíbeným čerstvým pečivem, nebo topinkou, ale taky jako dip s čerstvou zeleninou.

Obrázek receptu na jednoduchou pomazánku z pomazánkového másla.

Velmi jednoduchá domácí pomazánka z pomazánkového másla – třeba ke snídani nebo na jednohubky

Obrázek receptu na Koleno na chleba - poctivá masová pomazánka s pikantním křenem

Koleno na chleba – poctivá masová pomazánka s pikantním křenem

pozn.: částečně upraveno AI

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest