Pomazánky jsou velice oblíbené, protože jsou rychlé, většinou snadné a super svačinka či studená večeře. Ale i jako pohoštění na chlebíčky, jednohubky a podobně. Dnes vám chci představit pomazánku z většinou oblíbené moravanky – i když ne pro každého. Jelikož její chuť je dost specifická sladkokyselá až ostrá a kombinace těch hodně druhů zeleniny může být pro někoho moc. Ale někdo jí zase miluje a rád přidává do různých pokrmů.
Moravanka je vhodná do pomazánek pro svojí jednoduchost, protože zelenina je již připravená a nakrájená, takže jí stačí pouze scedit – dodá pomazánce šmrnc a její sladkokyselá chuť jí osvěží. No a spoustě lidí připomíná časy dětství, kdy se často přidávala na chlebíčky a podobně, jelikož čerstvé zeleniny až tolik k mání nebylo.
Recept na něco na chleba se zeleninou z moravanky
Ingredience potřebné na pomazánku na chleba připravenou z Moravanky
- 1 rozmixovaná Moravanka bez feferonek a nálevu
- 150 g nastrouhaného salámu Junior
- 200 g nastrouhaného sýru Eidam
- kelímek majonézy
- špetka soli
Postup přípravy pomazánky
1. Kvalitně scezenou Moravanku bez feferonky rozmixujeme na hladkou hmotu.
2. Rozmixovanou Moravanku smícháme v misce s nastrouhaným Juniorem a Eidamem.
3. Přidáme majonézu a dle chuti osolíme. Všechno řádně promícháme.
Podáváme s oblíbeným čerstvým pečivem, nebo topinkou, ale taky jako dip s čerstvou zeleninou.

Velmi jednoduchá domácí pomazánka z pomazánkového másla – třeba ke snídani nebo na jednohubky

Koleno na chleba – poctivá masová pomazánka s pikantním křenem
pozn.: částečně upraveno AI