5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Skvělý recept na rychlé, ale zároveň kvalitní jídlo. Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou, je výborná volba na rychlý a chutný oběd či večeři. Tento pokrm je hotový do 20 minut.

Tento salát je oblíbený pro svou velkou variabilitu a možnost přizpůsobení dle stavu Vaší lednice. Hlavní ingredience je tuňák v konzervě. Těstoviny a zeleninu vč. zálivky můžete obměňovat. Budou nám tak stále vznikat další varianty těstovinových salátů. Dokonce i tuňáká můžeme nahradit například kuřecím masem. My přinášíme naší oblíbenou verzi studeného těstovinového salátu s tuňákem. Tento salát je možné konzumovat i následující den. Tuňák je nejen chutný, ale i bohatý na bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny.

Obrázek: cooky.cz, Recept na Těstovinový salát s tuňákem a čerstvou zeleninou

Recept na Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 4
Vaříme Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou. Uvedené množství je pro 4 osoby, délka přípravy zabere 10 minut, vaření těstovin dle návodu cca 6-10 minut.

Potřebné vybavení

  • Hrnec na vaření těstovin
  • prkýnko
  • Nůž

Suroviny

  • 500 g těstovin Fusilli
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1/2 červené cibule (nakrájená najemno)
  • 2 lžíce pesta z medvědího česneku
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce jogurtu
  • Sůl Italské bylinky Kotányi
  • 2 konzervy tuňáku v rostlinném oleji (například 2x Tuňák Franz Josef 170g )
  • 2 hrsti rukoly (volitelné)

Postup 

  • Nejprve si uvaříme těstoviny podle návodu uvedeného na obalu.
  • Po uvaření, těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.
  • Těstoviny vysypeme do větší mísy.
  • K těstovinám přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, pesto a tuňáka bez oleje.
  • Následně přidáme majonézu a jogurt.
  • Vše důkladně promícháme a ochutíme dle chuti bylinkovou solí nebo jen solí a pepřem.
  • Nyní můžeme těstovinový salát podávat.
  • Kdo má rád rukolu, přidá si do salátu rukolu a promíchá. Doporučujeme rukolu vždy dávat při podávání, aby v salátu příliš neovadla.
  • Co nesníme uskladníme do lednice.
  • Dobrou chuť.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • V tomto receptu bylo použito Domácí pesto z medvědího česneku. Recept si můžete prohlédnout zde.
Cena: 190 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Salát
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: červená cibule, pesto z medvědího česneku, salát, těstovinový salát, těstoviny, zelenina


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest