Skvělý recept na rychlé, ale zároveň kvalitní jídlo. Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou, je výborná volba na rychlý a chutný oběd či večeři. Tento pokrm je hotový do 20 minut.
Tento salát je oblíbený pro svou velkou variabilitu a možnost přizpůsobení dle stavu Vaší lednice. Hlavní ingredience je tuňák v konzervě. Těstoviny a zeleninu vč. zálivky můžete obměňovat. Budou nám tak stále vznikat další varianty těstovinových salátů. Dokonce i tuňáká můžeme nahradit například kuřecím masem. My přinášíme naší oblíbenou verzi studeného těstovinového salátu s tuňákem. Tento salát je možné konzumovat i následující den. Tuňák je nejen chutný, ale i bohatý na bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny.
Recept na Těstovinový salát s tuňákem a zeleninou
Potřebné vybavení
- Hrnec na vaření těstovin
- prkýnko
- Nůž
Suroviny
- 500 g těstovin Fusilli
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1/2 červené cibule (nakrájená najemno)
- 2 lžíce pesta z medvědího česneku
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce jogurtu
- Sůl Italské bylinky Kotányi
- 2 konzervy tuňáku v rostlinném oleji (například 2x Tuňák Franz Josef 170g )
- 2 hrsti rukoly (volitelné)
Postup
- Nejprve si uvaříme těstoviny podle návodu uvedeného na obalu.
- Po uvaření, těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Těstoviny vysypeme do větší mísy.
- K těstovinám přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli, pesto a tuňáka bez oleje.
- Následně přidáme majonézu a jogurt.
- Vše důkladně promícháme a ochutíme dle chuti bylinkovou solí nebo jen solí a pepřem.
- Nyní můžeme těstovinový salát podávat.
- Kdo má rád rukolu, přidá si do salátu rukolu a promíchá. Doporučujeme rukolu vždy dávat při podávání, aby v salátu příliš neovadla.
- Co nesníme uskladníme do lednice.
- Dobrou chuť.
Poznámky
- V tomto receptu bylo použito Domácí pesto z medvědího česneku. Recept si můžete prohlédnout zde.