5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Flatbread je moderní způsob svačiny, pochoutky, večeře. Flatbread znamená v češtině plochý chléb, a doopravdy tak vypadá. Flatbread je většinou plněný a buď se peče nebo opéká na pánvi. Náš flatbread je plněný restovaným kuřecím masem, pestem a mozzarellou.

Díky kombinaci kuřecího masa, pesta a sýru je tento pokrm lahodný, vláčný a osloví mnohé gurmány. Flatbread je rychlý recept bez kynutí, hotový je do 30 minut. Těsto se skládá z mouky, řeckého jogurtu a prášku do pečiva. Výhodou tohoto jídla je její variabilita, náplň můžete udělat z toho co najdete v lednici, dejte průchod své fantazii.

Obrázek: cooky.cz, Recept na Flatbread na řecký způsob

Recept na Flatbread na Řecký způsob s pestem a kuřecím masem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4 porce
Vaříme Flatbread na Řecký způsob s pestem a kuřecím masem, uvedené množství je na 4 porce. Doba přípravy 15 minut, doba vaření 15 minut.

Potřebné vybavení

  • Pánev
  • Mísa

Suroviny

Náplň:

  • 200 g orestovaného okořeněného kuřecího masa (čerstvé nebo zbytky z předchozího oběda)
  • 2 lžíce pesta
  • 100 g mozzarelly (nastrouhané najemno)

Těsto:

  • 280 g hladké mouky
  • 320 g řeckého jogurtu
  • 1-2 lžičky sušeného česneku
  • sůl italské bylinky Kotányi
  • 1 a 1/2 lžíce kypřícího prášku do pečiva

Na závěr:

  • olej (na opékání)

Postup 

  • Do větší mísy si zaděláme těsto.
  • Smícháme mouku, česnek, jogurt, bylinkovou sůl a kypřící prášek.
  • Z ingrediencí vypracujeme krásné kompaktní těsto, pokud by bylo příliš řídké přidejte mouku.
  • Hotové těsto si rozdělíme na osm stejných porcích.
  • Z každé porce těsta uděláme placku a naplníme.
  • Placku potřeme nejdříve pestem, pak přidáme sýr a kuřecí maso. Vše zavřeme do tvaru plněného knedlíku a poté opatrně placku stlačíme, aby vznikla tlustší placka (flatbread).
  • Hotové flatbready opékáme na rozpálené pánvi, která je potřená olivovým olejem.
  • Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany, aby se těsto důkladně propeklo a nebylo syrové.
  • Hotové flatbready podáváme s čerstvým salátkem nebo samotné. Lze konzumovat jak teplé, tak studené.
  • Dobrou chuť.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Maso může být i vepřové či krůtí.
  • Flatbready je  možné péct v troubě na 180 stupňů do zlatova cca 12 minut.
Cena: 150 Kč
Chod: Snídaně, Svačina, Večeře
Kuchyně: Řecká, Středomořská
Klíčové slovo: flatbread, Kuře, mozzarella, pesto


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest