Cappuccino řezy potěší všechny milovníky kávové příchutě. Zároveň si je dají i ti, kdo kávě příliš neholdují, protože je v řezech cítit jen velmi jemně. Jednoduché lité těsto na plech zvládnete raz-dva. Nejdelší na celém postupu je čekání, než vychladne vanilkový pudink, abyste do něj mohli zašlehat máslo. Zkraťte si čekání třeba šálkem cappuccina 🙂

Recept obsahuje instantní kávu a v tomto případě se opravdu nemusíte trápit sháněním výběrové kávy. Kávová chuť má být pouze decentní a připomínat krémové cappuccino. Milovníci kávy si k řezům jistě dají svůj oblíbený šálek kávy (tak to dělám i já :)), ostatní klidně čaj nebo sklenici mléka. Dezert peču hlavně pro návštěvy nebo pro slavnostnější příležitosti.

Recept na cappuccino řezy

Doba přípravy: 40 minut + chlazení krému

Co potřebujeme na těsto

  • 5 vajec
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml oleje
  • 130 ml vody
  • 2 lžičky Nescafé kávy
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva

Co potřebujeme na krém

  • 400 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 100 g moučkového cukru
  • 30 g kapučínového prášku
  • 250 g másla

Postup přípravy cappuccino řezů

1. Ze všech ingrediencí smícháme lité těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut. Špejlí zjistíme, jestli je těsto upečené.

2. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Přidáme do něj kapučínový prášek a necháme vychladnout.

3. Do vychlazeného pudinku zašleháme změklé máslo a vyrobíme tak krém.

4. Korpus rozřízneme, spodní část pomažeme částí krému a přiklopíme vrchní částí. Dáme přes noc zchladnout do lednice.

5. Druhý den zbylým krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme povrch dezertu. Nejlépe se hodí hvězdičková špička.

Recept na Mocca řezy

Mocca řezy: Kávový dezert pro milovníky dobré kávy

Záludnosti krému

Krém z vanilkového pudinku a másla chutná výborně, ale má svá úskalí. Nebojte se – když dodržíte několik zásad, povede se vám:

  • Nechte vystydnout pudink na pokojovou teplotu
  • Máslo musí mít před šleháním stejnou teplotu jako pudink. Nerozpouštějte ho na kamnech, ani se nepokoušejte šlehat máslo rovnou z lednice. Ideálně vyndejte máslo z lednice několik hodin dopředu.
  • Nejprve několik minut šlehejte samotné máslo, a poté do něj postupně přidávejte pudink.
  • Pokud se krém začne přece jen srážet, mírně ho za stálého míchání nahřejte ve vodní lázni.
Obrázek receptu na studenou krémovou kávu.

Studená krémová káva: Tři suroviny k osvěžující kávové pochoutce

Obrázek receptu na Lahodné a jednoduché mini kávové koláčky

Kávové mini koláčky: Sladké, jemné, nadýchané a slavnostní

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest