Kuřecí maso je v kuchyni velmi oblíbené, protože je křehké, měkké a nepotřebuje dlouhou přípravu. Kuřecí maso je variabilní a lze z něj připravit různé pokrmy, ale lze jej taky velmi dobře kombinovat s různými surovinami. Kuřecí prsa jsou trochu sušší a nabízí se tak přidání slaniny, která dodá masu výraznější a šťavnatější chuť. Také na mase vytvoří křupavou krustu.
Ke kuřecímu masu lze připravit různé druhy omáček a salátů. Proto se dnes vyřádíme a ke kuřecím rolkám, aby nebyly jen tak chudé, si připravíme smetanovou omáčku i zeleninový salát. Pojďme se do tohoto receptu pustit společně.
Recept na Kuřecí rolky ve slanině se smetanovou omáčkou a salátem
Ingredience potřebné kuřecí rolky se slaninou
- 2 kuřecí prsa
- 1 kávová lžička papriky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- žampiony (anebo jiné houby)
- zelená petrželová nať
- tvrdý sýr (strouhaný)
- anglická nebo podobná slanina (plátky)
- rostlinný olej
Ingredience na zeleninový salát
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- cherry rajčata
- půl červené cibule
- 2 stroužky česneku
- zelená jarní cibulka
- 2 lžíce smetanového sýra
Ingredience na smetanovou omáčku
- kopr
- 3 lžíce zakysané smetany
- sójová omáčka
- česnek

Šťavnatá kuřecí roláda s cibulovou omáčkou a jemným bramborovým pavé – osloví i náročného strávníka
Postup na přípravu masových rolek
1. Kuřecí maso umyté a osušené mírně naklepeme a ochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Koření do masa rukou vetřeme a uložíme odpočívat do lednice.
2. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nasekaný česnek a na půl plátky nakrájené žampiony. Dochutíme solí a pepřem a restujeme než žampiony změknou.
3. Odležené maso vyndáme z lednice nandáme na plátek masa směs žampionů, drobně nasekanou zelenou petrželovou nať a hrubě nastrouhaný tvrdý sýr.
4. Maso srolujeme do závitku, který obalíme v plátcích slaniny. Roky uložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali tukem a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 40 minut.
Postup přípravy zeleninového salátu
1. Čerstvou okurku a papriky nakrájíme na Kostičky, cherry rajčata na půlky a cibuli, česnek a zelenou cibulku nakrájíme drobně.
2. K zelenině přidáme smetanový sýr a řádně promícháme, dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Moderní zeleninový salát s opečenými noky, mozzarellou a grilovanými kuřecími prsy na provensálský způsob
Postup na smetanovou omáčku s koprem
1. Kopr a česnek drobně nasekáme, smícháme se zakysanou smetanou a sójovou omáčkou, ochutíme pepřem. Omáčku řádně zamícháme.
Servírování
Upečené kuřecí rolky podáváme s omáčkou a salátem, tyto přílohy můžeme měnit dle toho, co máme rádi, ale v této kombinaci jsou vynikající a skvěle k sobě ladí.
