5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Když se blíží nečekaná návštěva a vy zoufale hledáte rychlou a lahodnou pochoutku, nadýchané slané domácí buchty posypané sezamem Vám mohou vytrhnout pomyslný trn z paty. Domácí buchty (slané pečivo) plněné sýrem jsou skvělým slaným pečivem, které můžete připravit pro rodinu nebo přátele. Tento recept vám zajistí nadýchané a chutné buchty, které si určitě všichni zamilují.

Příprava tohoto slaného pečiva je jednoduchá

Na recept budete potřebovat sušené droždí, cukr, mléko, vejce, slunečnicový olej, bílý jogurt/zakysanou smetanu, hladkou mouku, žloutek na potření a sezamová semínka na ozdobu. Nejprve smíchejte droždí, cukr, mléko a vejce, poté přidejte olej, jogurt a mouku a vymíchejte hladké těsto. To nechte hodinu odpočívat, rozdělte ho na šestnáct dílů, vytvarujte a položte na plech. Potřete žloutkem, posypte sezamem a pečte při 180°C, dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Nápady na náplně do domácích slaných buchet:

  • Špenát a ricotta (200 g špenátu, 200 g ricotty, 1 stroužek česneku, sůl, pepř). Špenát osmahněte s česnekem na pánvi, dokud nezměkne. Smíchejte s ricottou, dochuťte solí a pepřem a použijte jako náplň do buchet.
  • Šunka a sýr (200 g nastrouhaného tvrdého sýra, 150 g šunky nakrájené na malé kostičky). Smíchejte nastrouhaný sýr a nakrájenou šunku. Tuto směs použijte jako náplň do buchet.
  • Sušená rajčata a mozzarella (200 g nastrouhané mozzarelly, 100 g sušených rajčat nakrájených na malé kousky, čerstvá bazalka). Smíchejte mozzarellu, sušená rajčata a nasekanou bazalku. Použijte jako náplň.
Zdroj obrázku: Cookrate, Buchty s náplní

Recept na nadýchané domácí buchty plněné sýrovou náplní

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 30 minut
Doba kynutí 1 hodina 15 minut
Celkový čas 2 hodiny 5 minut
Porcí 16 porcí
Nadýchané domácí buchty plněné sýrovou náplní jsou originálním pečivem, které si zamilujete

Suroviny

Ingredience potřebné na buchty :

  • 700 gramů mouky
  • 300 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů oleje
  • 10 gramů droždí
  • 10 gramů cukru
  • sůl

Ingredience potřebné na omáčku:

  • 200 gramů zakysané smetany
  • 50 mililitrů mléko
  • 1 vejce

Ingredience potřebné na náplň:

  • 200 gramů sýru
  • 2 stroužky česneku
  • petržel

Postup 

  • Do mísy rozdrobte droždí a přidejte cukr. Promíchejte a přidejte 300 ml vlažného mléka. Nechte stát asi 10 minut, dokud směs nezačne pěnit.
  • Do směsi přidejte olej, sůl a postupně přidávejte mouku. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
    Domácí buchty - směs

    Zdroj obrázku: Cookrate, Sypká směs na buchty

  • Těsto hněťte na pomoučené ploše, dokud není elastické a nelepivé.
  • Přikryjte těsto čistou utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Česnek oloupejte a prolisujte. Nasekejte petrželku.
  • Sýr, česnek a petrželku smíchejte v míse a dobře promíchejte.
    Domácí buchty - náplň

    Zdroj obrázku: Cookrate, Příprava náplně do buchet

  • V malé misce rozšlehejte vejce s mlékem. Přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte, aby vznikla hladká omáčka.
    Domácí buchty - poleva

    Zdroj obrázku: Cookrate, Příprava polevy na pečení

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky (cca 16 ks). Každý kousek rozválejte na placku.
    Domácí buchty - porcování

    Zdroj obrázku: Cookrate, Tvoření jednotlivých porcí

  • Do středu každé placky dejte lžičku sýrové náplně.
  • Okraje těsta spojte a dobře přitiskněte, aby náplň nevytekla. Vytvarujte buchtu.
  • Předehřejte troubu na 180°C. Buchty položte na plech vyložený pečicím papírem, spojem dolů. Nechte je ještě 15 minut kynout.
  • Přelijte buchty s náplní připravenou omáčkou.
    Domácí buchty - pečení

    Zdroj obrázku: Cookrate, Příprava buchet na pečení

  • Pečte v předehřáté troubě po dobu 30 minut, dokud povrch není zlatavý a křupavý.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: buchty, sýr
Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest